Acasa Travel Moods Aventură 9 destinații pentru aventuri la înălțime în pădurile tropicale

Travel Mood Aventură

9 destinații pentru aventuri la înălțime în pădurile tropicale

Trăiește aventura la maximum de intensitate, alunecând pe traseele special concepute pentru iubitorii de adrenalină, în unele dintre cele mai spectaculoase zone ale lumii!

Care sunt destinațiile în care îți poți petrece o parte din vacanță bucurându-te de aventuri inedite, care îți pun sângele în mișcare și îți alertează toate simțurile?

Ei bine, dacă îți dorești să experimentezi niște trăiri cu adevărat speciale și să îți testezi limitele alunecând în viteză pe tiroliene, alege să mergi într-un canopy tur sau, mai simplu, într-o aventură la înălțime sub bolta copacilor și sub cerul liber, într-unele dintre cele mai spectaculoase destinații din lume.

Monteverde, Costa Rica

O vacanță în Costa Rica nu poate fi completă fără a experimenta un canopy tour de excepție în Monteverde Cloud Forest Reserve. Acest tur este cu atât mai special cu cât are loc într-un cloud forest, adică într-o pădure tropicală aflată la mare altitudine, a cărei principală caracteristică este aceea că vârfurile copacilor sunt învăluite în nori sau ceață.

Aventurează-te pe tirolienele ce traversează bolta pădurii și află de ce turul se înscrie în acel gen de aventuri pe care trebuie să le experimentezi o dată în viață.

Mahogany Park, San Jose, Costa Rica

O pădure tropicală impresionantă, aproape de orașul San Jose, de plaja Jaco și de portul Puntarenas, parcul Mahogany este o rezervație protejată și locul ideal pentru a aluneca pe tiroliene între vârfurile copacilor în vacanța din Costa Rica, într-unul dintre cele mai lungi trasee din această țară.

11 platforme și 9 traverse orizontale promit senzații și aventuri pline de adrenalină, ce pornesc din vârful unui deal, trec peste o vale spectaculoasă și continuă, din copac în copac, până la ultima alunecare, într-o explozie finală de adrenalină.

La Marquesa, Guaynabo, Puerto Rico

Tirolienele uluitoare pe care poți zbura în vacanța din Puerto Rico se află în luxurianta pădure tropicală din rezervația La Marquesa, din jurul orașului Guaynabo.

Diversitatea și frumusețea florei tropicale și a faunei pot fi observate pretutindeni – pe drumul ce te poartă la prima dintre cele 14 platforme ale turului, dar și de la înălțimea copacilor, în timp ce aluneci, din coroană în coroană, pe cele 8 tiroliene incredibile.

Coborârea în rapel te aduce din nou cu picioarele pe pământ, la capătul uneia dintre acele excursii exotice pline de adrenalină.

Granada, Nicaragua

Dacă ai ales să petreci vacanța în Nicaragua, află că și aici poți să ai parte de un canopy tour impresionant. Mai ales că aventura la înălțime are loc într-o plantație de cafea de la poalele vulcanului Mombacho, aproape de Granada, de unde poate fi admirat și superbul lac Nicaragua.

Tiroliene cu o lungime totală de peste 600 de metri, 17 platforme și 2 - 3 ore de aventuri așteaptă să fie parcurse la intensitate maximă.

Montego Bay, Jamaica

Dacă nu știai, o vacanță în Jamaica, într-una dintre acele destinații exotice din Caraibe care încântă și atrag turiști de pretutindeni, poate fi și o excelentă ocazie de a zbura pe tiroliene. După ce traversezi apele marelui râu, Great River, ce se varsă în Marea Caraibilor, nu departe de Montego Bay, aventura poate să înceapă.

Tiroliana lungă de peste 300 de metri este și cea care te provoacă cel mai mult, în seriile de alunecări de care te poți bucura aici.

Drake Bay, Costa Rica

Nu rata în vacanța din Costa Rica un tur la înălțime în peninsula Osa, aproape de Parcul Național Corcovado, o pădure tropicală virgină, printre puținele de acest fel din țară. Aici te bucuri de avantajul că nu este o zonă turistică, ceea ce o face și mai atractivă pentru acest gen de aventuri.

Descoperă cele nouă platforme, șase tiroliene, una cu o lungime de peste 100 de metri, și podul suspendat, lung de nouă metri, trăiește emoțiile de a zbura la înălțime între vârfurile copacilor și, la final, de a coborî în rapel de la o înălțime de 17 metri, lângă un râu superb.

Puerto Vallarta, Mexic

Jungla din munții Sierra Madre ascunde și un canopy tour excepțional. Fii primul care află de ce acest tur este o șansă unică de a trăi experiențe pline de adrenalină în inima pădurii tropicale în vacanța din Mexic și aventurează-te traseul format din 11 tiroliene, 14 platforme și două poduri suspendate.

Treci dintr-un copac în altul balansându-te pe o frânghie și fă o coborâre verticală extremă.

Belize

Vacanța în Belize poate deveni oricând o aventură de neuitat, fiindcă aici nu ai parte doar de un canopy tour clasic, ci și de o mulțime de cățărări pe stânci, de trasee ce te poartă în pădurea tropicală, în care descoperi urme ale grandioasei civilizații Maya, traversezi în mare viteză văi adânci pe tiroliene lungi, într-un amestec continuu de senzații tari și trăiri pe măsură.

Ocho Rios, Jamaica

9 tiroliene senzaționale te fac să-ți iei zborul în vacanța din Jamaica, nu departe de Ocho Rios, în Cranbrook Flowering Tree Sanctuary. Senzațiile pe care le încerci aici se multiplică la infinit odată ce aluneci deasupra unei văi extrem de spectaculoase, formată de un râu ce cade în cascadă, într-un peisaj a cărui frumusețe îți taie respirația.

Dacă vrei să afli mai multe detalii despre aceste aventuri îți recomandăm să consulți site-ul firmei organizatoare - www.canopytour.com, iar dacă ți-am trezit apetitul pentru experiențe inedite te invităm să descoperi si alte idei din colecția Fii primul care află.

Citește și alte articole similare

Abonează-te la newsletter ca să îți amintim periodic
că ai nevoie de o vacanță

Datele personale sunt folosite conform precizărilor din Politica de confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivaleaza cu acceptarea celor prezentate.