Acasa Travel Moods Relaxare Despre Bali, tărâmul binecuvântat

Travel Mood Relaxare

Despre Bali, tărâmul binecuvântat

Sunt multe motive pentru care să afli mai multe despre Bali și despre multele zone ale insulei indoneziene în care poți ajunge. Alege-ți destinația ideală pentru un sejur aici, în funcție de preferințele tale – îți descifrăm cele mai interesante regiuni.

Seduși de cultura balineză atât de aparte, turiștii migrează spre Bali, această destinație la modă, dar numai inițiații știu unde găsesc acele ofrande colorate și parfumate care inspiră spiritualitate, unde se află călugării localnici care merg spre temple în șiruri nesfârșite, care sunt munții și vulcanii spre care trebuie să tindă și unde găsesc plajele cele mai serene sau, dimpotrivă, centrele cu o bogată viață de noapte.

Esența insulei Bali se află disipată în zone diferite, pe care ți le dezvăluim în continuare. Pentru că sunt multe atracții turistice în Bali, câte ceva pentru fiecare, fie că decizi să călătorești aici pentru un sejur cu familia sau să îți petreci în insulă o lună de miere de neuitat.

Seminyak, Kerobokan, Canggu

Seminyak este o zonă fabuloasă, către care migrează majoritatea turiștilor, dar și străinii stabiliți aici, care au numai cuvinte de laudă despre Bali, despre buticurile sale, surfing sau despre dinamismul imprimat de restaurante, cluburi și galerii. Hotelurile înșirate de-a lungul plajei superbe sunt un plus, iar în apropiere găsești încă și mai mulți kilometri de plajă, dar și alte restaurante și zone pentru cumpărături.

Fă-ți drum și spre Kerobokan, în imediata apropiere, mai ales pentru a vizita faimoasa închisoare. Și nu uita că, între Kerobokan și plaja Echo, se află și Canggu, o zonă celebră pentru cafenelele sale. Vino aici dacă îți dorești, pentru vacanța în Bali, o viață de noapte trepidantă, restaurante de toate felurile, locuri pentru cumpărături și plaje albe. Și distanța scurtă până la faimosul templu Tanah Lot este un avantaj.

Ubud

Orașul și districtul balinez Ubud este, probabil, primul care le revine în memorie celor care au călătorit aici, pe bună dreptate. Aflată în mijlocul teraselor de orez, cu o industrie a turismului dezvoltată puternic, cu ferme și păduri tropicale dense, zona oferă multe atracții turistice în Bali și e recunoscută pentru cultura sa. Dar și pentru restaurante, cafenele, magazine unde se vând produsele artizanilor locali, și pentru atmosfera serenă și extrem de creativă.

Popularitatea uriașă pe care i-au adus-o cartea și filmul Eat, Pray, Love nu a lezat vibe-ul locului, în continuare un centru al artelor, în mijlocul lanurilor de orez. Iar iubitorii culturii balineze vin aici și pentru centrele spa sau pentru cele de vindecare, pentru yoga și meditație, pentru muzee și dansuri și pentru multele activități în aer liber.    

Sanur

Sanur, zona care înconjoară orașul de la malul mării, își întâmpină călătorii aflați în căutarea poveștilor frumoase despre Bali cu o mulțime de locuri de cazare și de divertisment, dar are, în același timp, un aer relaxat, de stațiune nu foarte aglomerată. Plaja protejată de recif și diguri, care se întinde pe cinci kilometri, este lină și perfectă atât pentru familii, mai ales că hotelurile se întind chiar în fața ei.

Vino aici pentru a lua parte la viața locală, fie că este vorba despre restaurantele celebre cu o sumedenie de opțiuni, fie pentru sporturile pe apă, sau pentru accesul ușor la excursii spre alte zone. Și nu rata, când ai ajuns, muzeul dedicat lui Adrian Jean Le Mayeur, uriașa pădure de mangrove și centrul ei turistic, templul Blanjong sau insula pe care se află centrul de conservare pentru broaștele țestoase.

pin icon

Citește și alte articole despre Bali

Nusa Dua

Mergi în Nusa Dua dacă, în vacanță, nu îți dorești să te amesteci prea mult în haosul insulei, ci să te retragi într-un loc celebru pentru resorturile sale de lux. Traducerea numelui semnifică cele două insule – dar, în fapt, acestea sunt două zone, fiecare cu templul său, renumite pentru atmosfera de lux relaxat.

În Nusa Dua ai parte de zeci mari amplasamente hoteliere de top, de arii private în care intimitatea este cuvântul de ordine, plaja este impecabilă, iar serviciile wellness și spa sunt faimoase. Vino aici și pentru gastronomia incredibilă, pentru teatru sau shopping, pentru golf sau pentru sporturile pe apă. Nu rata nici formațiunea de stânci impresionantă de pe plajă, numită Water Blow, dar nici Pasifika Museum, unde se află o colecție interesantă de artă balineză și din Pacificul de Sud. Nusa Dua vorbește despre Bali, despre liniște și exclusivism.

Ungasan Bukit

Peninsula de calcar Bukit este celebră pentru templul de pe stâncă, Uluwatu, care se înalță deasupra mării și unde locuiesc maimuțele notorii pe care turiștii adoră să le vadă, dar care pot fi obraznice uneori. Dar tot aici găsești și plaje superbe, precum Balangan, și cele mai bune locuri pentru surf.

Dacă alegi această zonă ca destinație pentru o vacanță, atunci știi deja că îți oferă panorame uluitoare ale oceanului, zone liniștite, numai bune pentru relaxare, hoteluri și resorturi de lux și servicii spa de top. Vino aici într-o vacanță romantică sau în luna de miere, și fă-ți timp să descoperi performance-urile de dans în jurul focului, care au loc seară de seară la templu.

Jimbaran

Un fost sat de pescuit și acum resort pentru turiști, Jimbaran este o zonă dominată de hoteluri de lux și de restaurante notabile. În ultima vreme a devenit din ce în ce mai accesibil, călătorii apreciind plaja vastă, resorturile stylish și restaurantele celebre pentru fructele de mare proaspete, așezate direct pe plajă. Tot aici apusurile sunt magnifice, accesul de la aeroport este facil, iar viața locală pulsează în fiecare dintre piețele ariei.

Tuban, Kuta, Legian

Decis să afli totul despre Bali în vacanță, mergi către satul Tuban din Badung, sau, la nordul său, în Kuta, una dintre primele zone în care s-au construit facilități turistice pe insulă, acum cunoscută pentru atmosfera de petrecere și pentru surf, cu valurile sale excelente, sau spre Legian, la nord de Kuta, unde ai parte de acces la magazine și baruri, dar și de un vibe mai relaxat și mai accesibil decât în Kuta.

Vino aici mai ales pentru surfing, dar și pentru shopping, mai ales în piețele locale tradiționale, pentru viața de noapte și restaurante. Dar mai ales pentru peisajele splendide, care culminează în frumusețe la ora apusului. 

Amed

Una dintre zonele cucerite recent de turism în Bali, în partea de est, Amed este o fâșie lungă de sate de pescari care devine din ce în ce mai cunoscută pentru scuba diving, dar și pentru sesiunile de yoga. Călătorește aici pentru relaxare, pentru sesiuni de snorkeling, pentru imaginea perfect idilică a satelor pescărești, cu stilul de viață încă neatins, pentru panorama coastei și pentru nisipul întunecat, care creează o atmosferă unică.

Tejakula

Situat în nord-estul insulei, Tejakula este un sat de pescari ușor accesibil și încă nu foarte popular, la marea Java. Aici vin turiștii în căutare de liniște, cunoscătorii care apreciază plajele negre și liniștite, practicanții de yoga sau cei care vor să se răsfețe la spa.

Natura este spectaculoasă – și uneori zona este vizitată de delfini și chiar de balene, sunt și cascade, dar și locuri minunate pentru scufundări și snorkeling. Dar, mai important, Tejakula încă este un spațiu pentru cei care evită aglomerația și caută atmosfera locală autentică.

Kubu, Tulamben

Descoperă unele dintre locurile preferate de cei care adoră sporturile nautice și mai cu seamă scufundările, care spun la fel de multe despre Bali ca și istoriile despre spiritualitatea sa incredibilă. Tulamben, spre exemplu, este un mic sat de pescari de pe coasta de nord-est a insulei, și a devenit un loc popular printre scufundători datorită faptului că aici se află epava navei Liberty, o ambarcațiune americană lovită de o torpilă japoneză în 1942.

Plaja de aici este stâncoasă, dar asta nu îi descurajează pe pasionați să ajungă la epava care încă mai răsare parțial din apă, la 25 de metri de țărm, și care găzduiește acum vietățile numeroase ale mării. Iar momentele de relaxare din zonă pot fi prelungite la nesfârșit în spa-urile și centrele wellness de aici.

Lovina

Zona de pe coasta de nord a Bali-ului este cunoscută pentru mai multe atracții turistice în Bali - plajele sale negre, recifurile de corali, prezența delfinilor, grădinile tropicale, bazinele cu apă din izvoarele termale Banjar, dar și pentru mănăstirea Brahmavihara-Arama, o replică a sitului arheologic Borobudur.

Cu un aer relaxat, cu valuri calme și scăldată în soare, Lovina este o destinație specială în care se înșiră câteva sate, unde trebuie să vii dacă vrei să privești delfinii, să îți afunzi picioarele în nisipul întunecat, să te relaxezi deplin la un centru spa sau să vizitezi o cascadă spectaculoasă.

Pemuteran

Frumusețea naturală a acestui sat unde relaxarea este cuvântul de ordine a atras, în ultimii ani, din ce în ce mai mulți turiști, care migrează spre resorturile aflate pe plajă și spre cel mai mare proiect al unui recif artificial din întreaga lume.

Cunoscută pentru eforturile de a menține viața marină, zona este perfectă pentru scufundări, snorkeling (de altfel, insula Menjangam este știută drept cel mai bun loc pentru scufundări din Bali), pentru traseele de trekking, pentru păsările exotice ce atrag curioși și pasionați deopotrivă, pentru temple, dar mai ales pentru tihna pe care o degajă acest loc privilegiat. 

În oricare dintre aceste zone ai alege să îți faci vacanța în Bali, trebuie să știi că poți beneficia de oferte interesante din partea turoperatorului german DERTOUR, prin intermediul agențiilor acreditate DERTOUR în România.

Citește și alte articole similare

Abonează-te la newsletter ca să îți amintim periodic
că ai nevoie de o vacanță

Datele personale sunt folosite conform precizărilor din Politica de confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivaleaza cu acceptarea celor prezentate.