Acasa Travel Moods Romantic Destinații exotice pentru luna de miere: mic ghid Vietnam

Travel Mood Romantic

Destinații exotice pentru luna de miere: mic ghid Vietnam

Luna de miere în Vietnam, cu exotismul său acaparator, vă poartă într-unul dintre cele mai romantice locuri din lume, un spațiu al frumuseții și al tradiției, într-o experiență aparte de la un capăt la altul.

Ajunși aici, puteți alege între unele dintre cele mai spectaculoase destinații exotice pentru luna de miere, pentru că țara oferă trăiri diverse, dintr-un oraș în altul sau pe măsură ce vă cufundați în superbele zone rurale.

Sunt puține șanse să vă plictisiți în luna de miere în Vietnam, fie că vă hrăniți privirile cu frumusețea tulburătoare a locurilor, fie că aflați lucruri noi despre fascinanta cultură locală sau că vă destindeți, traversând ținuturile rurale în viteza unei motociclete sau făcând kitesurfing, în apele tropicale, lângă o plajă care arată ca o carte poștală exotică.

Sunt câteva lucruri pe care trebuie să le știți înainte de a vă plănui o lună de miere în Vietnam. Dar cel mai important este că totul, de la itinerariu la rezervări, poate fi organizat după dorințele și nevoile voastre, iar o astfel de excursie cu adevărat personalizată vă va deschide gustul pentru escapade în toate colțurile lumii.

Iată lucrurile pe care trebuie să le luați în considerare atunci când puneți la punct detaliile pentru luna de miere în Asia, în bijuteria ce poartă numele de Vietnam.

Unde mergeți în luna de miere în Vietnam

Înainte de a vă planifica luna de miere în Vietnam, luați în considerare experiențele felurite pe care le prilejuiesc cele trei destinații pe care vi le propunem pentru itinerariul unei vacanțe cu adevărat memorabile.

Alegeți să mergeți în Nha Trang, în Hoi An sau în exoticul Hanoi ? Sau, poate, să le vizitați pe toate?

În functie de lucrurile pe care doriți să le trăiți și să le experimentați, e simplu să stabiliți perioada pe care să o petreceți în fiecare dintre cele trei destinații exotice.

Nha Trang

Noi vă recomandăm să petreceți patru zile în Nha Trang, unde vă puteți acomoda cu locul și cu aromele locale, cu amestecul fascinant de cultură și civilizații care fac din Vietnam un loc atât de aparte. Idei pentru felurite variante romantice în care vă petreceți serile sau pentru escapade în insule, sugestii cu cele mai potrivite hoteluri într-unul dintre cele mai romantice locuri din lume, toate se găsesc aici, fie că vă doriți să faceți jucați sau să luați cea mai serenă cină pe o plajă scăldată în razele apusului.

Și nu vă refuzați o croazieră în golful Nha Trang, unul dintre cele mai spectaculoase din lume, cu plaje albe ce se întind în fața insulelor tropicale ce plutesc la orizont.

Hoi An

Cel puțin patru zile în Hoi An, vechiul oraș port atât de romantic și cu o istorie fabuloasă ce se întinde până la imperiul Champa, vă dezvăluie o altă latură a mereu fascinantului Vietnam.

Descoperiți aici orașul vechi, inclus în patrimoniul UNESCO, într-un tur fabulos, sau vizitați celebrele lanuri de orez într-o incursiune în care descifrați ritmurile tradițiilor vietnameze.

pin icon

Citește și alte articole despre Vietnam

Hanoi

Iar alte patru zile în Hanoi, acest oraș supranumit Parisul Orientului, vă vor fi de ajuns ca să descoperiți un oraș elegant, în care influențele chinezești se îmbină armonios cu cele europene.

Dar aveți timp și pentru o excursie cu hidroavionul spre golful Ha Long, un colț de paradis în care vă petreceți două zile de poveste.

Dacă doriți câteva zile de răsfăț și relaxare totală pe plaja, prelungiți-vă sejurul într-unul dintre superbele hoteluri romantice din Nha Trang sau Hoi An. Experiența aceasta va fi, cu siguranță, una de care vă veți aminti pentru tot restul vieții.

Cum ajungeți și cum călătoriți în Vietnam

Odată ce ați stabilit un itinerariu pentru luna de miere în Vietnam, alegeți cea mai convenabilă rută de zbor. Recomandarea noastră este să zburați la Ho Chi Minh și să alegeți un zbor de întoarcere din Hanoi.

Sunt multe companii internaționale care operează între marile orașe europene și Ho Chi Minh, precum si din Hanoi spre Bucuresti și cu siguranță veți găsi cea mai potrivită opțiune, în funcție de durata zborului, de bugetul pe care l-ați alocat, dar și de ofertele speciale pe care companiile le rezervă uneori clienților.

Pentru a vă deplasa cu ușurință în interiorul țării, alegeți zboruri locale de aproximativ o oră între Ho Chi Minh și Nha Trang, între Nha Trang și Da Nang (care e doar la 40 de minute de mers cu mașina de Hoi An) sau între Da Nang și Hanoi.

Când să mergeți în luna de miere în Vietnam

Cele mai bune perioade în care să vizitați țara sunt primăvara, din februarie până în aprilie, sau toamna, din august în octombrie, când temperaturile nu sunt prea fierbinți și ploile nu cad cu furie. Primăvara vine cu cele mai plăcute zile, deși în nordul țării poate să fie încă răcoare.

Însă, oricând alegeți să vizitați țara, nu uitați să deprindeți bucuria de a trăi a localnicilor, oameni binevoitori care cred cu tărie că fiecare clipă trebuie savurată din plin!

Pentru mai multe idei despre nenumăratele experiențe ce vă îmbogățesc luna de miere în Vietnam, consultați secțiunea de Experiențe. Veți fi surprinși de cât de multe aveți de împărtășit în această vacanță unică!

 

Citește și alte articole similare

Abonează-te la newsletter ca să îți amintim periodic
că ai nevoie de o vacanță

Datele personale sunt folosite conform precizărilor din Politica de confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivaleaza cu acceptarea celor prezentate.