Acasa Travel Moods Aventură Doza de adrenalină într-o vacanță în Sydney

Travel Mood Aventură

Doza de adrenalină într-o vacanță în Sydney

O vacanță în Sydney este răstimpul pe care ți-l acorzi ca să te bucuri de un tărâm nou, pentru a explora necunoscutul, dar este și un moment în care poți experimenta adrenalina în cea mai pură formă. Iar dacă te pasionează senzațiile tari, am ales pentru tine cele mai curajoase experiențe.

Ai ajuns în vacanță în Sydney și, deși ritmul amețitor al orașului te fascinează, deși ai petrecut mult timp descoperind superba metropolă și bucurându-te de tot ceea ce are de oferit, de la natura spectaculoasă la arhitectura atât de bine încadrată în peisajul coastei, parcă ți-ai dori mai mult.

Dacă te afli în travel mood aventură am ales pentru tine cinci experiențe care îți furnizează doza necesară de adrenalină ca să fii cu adevărat împlinit. Trăiește aventura – în Sydney îți e mai la îndemână ca oriunde!

Experiențe pentru travel mood aventură în vacanță în Sydney

1. În cădere liberă

Un lucru pe care trebuie să îl experimentezi în vacanța în Sydney este o coborâre cu parașuta, în tandem, peste suburbia Wollongong, celebră pentru plajele sale splendide, pentru surfing, pentru barurile pline de viață și magazinele sale șic.

Poți călători pe cont propriu spre Wollongong (iar dacă alegi să faci asta îți recomandăm să te avânți pe Grand Pacific Drive, ca să admiri din mașină peisajele de coastă ce îți taie răsuflarea) sau poți să te întâlnești cu cei cu care vei împărtăși această aventură într-un loc binecunoscut din oraș, fie la Kings Cross, fie la Bondi Beach sau Coogee Beach.

Apoi te întâlnești în Stuart Park cu instructorul care îți va da toate detaliile de care ai nevoie pentru ca zborul tău să fie unul sigur, în cadrul unui instructaj bine pus la punct. Imediat după te îmbarci în avion și urci cu inima bătând cu putere la altitudinea de la care vei sări, privind spre panorama care ți se deschide generoasă și magnifică înaintea ochilor.

Rememorezi rapid imaginile spectaculoase ale plajelor sau ale Royal National Park, dar nu ai timp de pierdut, căci e momentul să te arunci în gol – nu de unul singur, ci însoțit de instructorul tău priceput.

Simte fiecare clipă și bucură-te de valurile de adrenalină ce ți se varsă cu putere în vene în minutul de cădere liberă care îți arată de ce zborul a înflăcărat dintotdeauna imaginația oamenilor.

Iar apoi, când instructorul decide să elibereze parașuta, plutește liber preț de cinci minute, în vreme ce aerul cald îți mângâie fața iar show-ul naturii se derulează blând înaintea ta. Odată ajuns înapoi pe pământ, poți să îți celebrezi curajul privind fotografii sau înregistrări video ale săriturii tale.

2. O întâlnire cu rechinii

Nu ți se întâmplă în fiecare zi să înoți cu rechinii, dar în vacanța în Sydney poți face asta. Experiența aceasta te duce la Manly SEA LIFE Sanctuary, unde îl întâlnești pe expertul în scufundări care te va ghida și îți va face un instructaj de siguranță, înainte de a te arunca în ape.

Petreci mai bine de jumătate de oră în acvariul imens ce găzduiește mai multe specii de rechini (deloc agresivi), dar și pisici de mare, broaște țestoase și tot soiul de pești, pe care le observi îndeaproape în deplină siguranță, în timp ce înoți în același ritm cu ei, privind fascinat creaturile marine.

Și, în vreme ce tu ești scufundat în această lume subacvatică, prietenii care te însoțesc te pot observa și îți pot face fotografii din tunelul ce traversează Shark Harbour.

pin icon

Citește și alte articole despre Sydney

3. Croazieră în viteză

Puține locuri sunt mai iconice decât celebrul port pe care deja l-ai văzut în vacanță în Sydney. Dar nu l-ai privit încă într-o croazieră în mare viteză!

Așa că e musai să schimbi perspectiva, pentru că experiența de 30 de minute ce pornește de la Circular Quay se va dovedi una de neuitat. Întâlnește-te cu căpitanul, fă instructajul și urcă la bord!

Urmează o aventură pe cinste, în timpul căreia accelerezi la 47 de mile pe oră, treci în viteză pe sub pod, faci întoarceri dramatice cu barca sau opriri bruște, ce revarsă milioane de stropi colorați în toate nuanțele curcubeului, printre care zărești clădirea Operei, Fort Denison, flota regală, Rose Bay sau Goat Island.

4. Propulsează-te în aer în vacanță în Sydney

Chiar și pentru pasionații de adrenalină unele lucruri sunt, pur și simplu, prea mult. Dar dacă nu ai astfel de limite, atunci încearcă să te propulsezi cu un jetpack sau cu un flyboard, pentru că nu ai atât de des ocazia!

Simte-te ca eroii filmelor tale de acțiune preferate în vreme ce ești aruncat în aer sau, în cazul flyboard-ului, și în aer și în apă! Tipul acesta de experiență este disponibil de câțiva ani în Australia și a devenit deja extrem de popular.

Și asta pentru că, deși pare inspirat de gadget-urile din filmele cu James Bond, vine și cu măsuri de siguranță stricte. Iar training-ul de siguranță te va face să te simți confortabil chiar dacă e prima oară când încerci asta. Tot ce trebuie să faci ca să trăiești aventura prin fiecare por este să mergi într-una dintre cele două locații (în Penrith sau pe coastă, în nordul Sydney-ului), la aproximativ o oră distanță de oraș, unde te poți și relaxa în voie, după, pe malul oceanului.

5. Acrobații aeriene

Un zbor plin de senzații tari este lucrul pe care vrei să îl trăiești într-o vacanță în Sydney care nu are cum să nu fie memorabilă. Timp de 30 de minute, însoțit de un pilot experimentat, survolezi orașul într-un mic avion care face cele mai năstrușnice manevre și cascadorii. Da, nu este o experiență pentru cei slabi, dar merită!

Tot soiul de giumbușlucuri aeriene perfecționate de piloți în războaie, pentru a se feri de atacuri, sunt astăzi demonstrații de măiestrie în competiții pe care, până acum, doar le-ai privit de la distanță.

E timpul (și locul) să îndrăznești să le trăiești chiar tu, în vreme ce pilotul îți explică în cască fiecare mișcare pe care o face. Învinge gravitația, adună-ți curajul și cucerește înălțimile!

Desigur, dacă ești un împătimit al adrenalinei, îți recomandăm să citești și alte articole din colecția “Aventură și adrenalină” și să răsfoiești și zona de Experiențe pentru și mai multă inspirație.

Citește și alte articole similare

Abonează-te la newsletter ca să îți amintim periodic
că ai nevoie de o vacanță

Datele personale sunt folosite conform precizărilor din Politica de confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivaleaza cu acceptarea celor prezentate.