Acasa Travel Moods Activ Top obiective turistice pe care le poți vizita fără să stai la coadă

Travel Mood Activ

Top obiective turistice pe care le poți vizita fără să stai la coadă

Dacă vrei să vezi toate acele obiective turistice care definesc un oraș, dar nu ai timp de pierdut, există o soluție care îți împacă graba și curiozitatea: biletele cu acces prioritar. Am selectat acele locuri din destinațiile cele mai iubite de călători unde poți sări elegant peste coadă și să începi direct explorarea.

Să vizitezi obiective turistice faimoase este un lucru pe care ți-l dorești de la vacanța ta, dar nu întotdeauna beneficiezi și de timpul necesar pentru a le parcurge pe îndelete. Ce faci în acest caz? Dacă ai în plan să vezi musai un astfel de obiectiv în zilele pe care le petreci într-un anumit loc, un bilet de tipul „skip the line”, pe care îți recomandăm să îl achiziționezi din timp, poate fi cea mai bună soluție. Astfel, ești scutit de timp pierdut și bătăi de cap. Și ca să îți facem excursia și mai ușoară, am selectat pentru tine cele mai cunoscute obiective din lume care oferă posibilitatea unei astfel de vizite. Ți le prezentăm mai departe – alături de modalitatea extrem de simplă de achiziție.

Amsterdam, orașul perfect

Canalele fermecătoare, piețele faimoase, bisericile medievale și clădirile monumentale sunt un lucru comun pentru locuitorii din Amsterdam. Dacă nu te afli printre ei și alegi să-ți petreci câteva zile în capitala Olandei, ele reprezintă atracțiile care așteaptă să fie descoperite, alături de obiective turistice fascinante, pe care ai ocazia să le vizitezi fără să stai la coadă.

Muzeul Vincent Van Gogh

Alege un bilet cu acces prioritar la Muzeul Van Gogh, un edificiu cultural care te pune față în față cu peste 200 de picturi, 500 de desene și 750 de scrisori personale ale lui Van Gogh, dar îți permite să vezi și expoziții temporare ale altor artiști influențați de stilul marelui pictor.

Rijksmuseum

Un astfel de bilet îți asigură intrarea rapidă și la Rijksmuseum, muzeul în care explorezi mai mult de 800 de ani de artă și istorie olandeză, prin intermediul celor 8000 de obiecte expuse în peste 80 de galerii. Și nu poți rămâne indiferent, cât timp ai ocazia să admiri peste 400 de capodopere semnate de mari artiști precum Jan Steen, Frans Hals, Vermeer și Rembrandt, dar și porțelanuri de Delft sau obiecte vestimentare speciale – precum rochia creată de Yves Saint Laurent, inspirat de opera pictorului Mondrian.

Barcelona cea însorită

Barcelona este un oraș superb, în care cele mai răpitoare obiective turistice sunt operele arhitecturale ale lui Gaudi, cel care și-a lăsat amprenta asupra orașului într-un mod unic.

Casa Milà

Sari peste coada de la intrare și explorează Casa Milà (La Pedrera), una dintre atracțiile iconice care poartă semnătura marelui arhitect și care te surprinde cu fațada și cu interioarele sale impresionante. Și nu rata nici Espai Gaudi, expoziția aflată aici și dedicată vieții și operei arhitectului.

Casa Battlo

Și, dacă tot te afli pe elegantul bulevard Passeig de Gracia, bucură-te de acces prioritar și la Casa Batllo, una dintre bijuteriile arhitecturale moderniste ale lui Antoni Gaudi, o clădire bizară, monument de referință al stilului Art Nouveau din Catalonia.

Sagrada Familia

Piesa de rezistență a lui Gaudi rămâne Sagrada Familia, neterminată nici astăzi. Viziteaz-o fără să pierzi timpul la intrare și admiră această catedrală fără pereche, alături de un ghid care îți face turul acestei minuni incluse în patrimoniul UNESCO, decodând semnificațiile ornamentelor opulente, și te conduce, la final, către muzeul ce găzduiește machete, desene și fotografii.

Florența artelor frumoase

Florența, locul în care Renașterea italiană se află la ea acasă, este un oraș prin excelență artistic. Muzee și galerii impresionante ascund unele dintre cele mai mari opere de artă ale lumii. Așa că, pentru a reuși să vezi măcar o parte din aceste obiective turistice, un bilet cu acces prioritar este mai mult decât binevenit.

Palazzo Pitti

La Palazzo Pitti, cel mai mare complex muzeal din Florența, pe lângă incredibilele capodopere adunate de familia Medici, și unde poți admira lucrări semnate de Rafael, Caravaggio, Titian, Pietro da Cortona și Rubens, descoperi și o colecție impresionantă de picturi și sculpturi moderne, în special italiene.

Galleria dell’Accademia

La Galleria dell’Accademia ai ocazia să admiri capodopera Renașterii, sculptura originală David a lui Michelangelo, dar și două faimoase lucrări neterminate ale sale, San Matteo și Prigioni, precum și picturi de Botticeli.

Galeriile Uffizi

Iar Galeriile Uffizi, unul dintre acele obiective turistice majore din oraș, adăpostesc Nașterea lui Venus, de Botticelli, Doni Tondo, de Michelangelo, și Bunavestire, de Leonardo da Vinci. E clar că trebuie să le vezi.

Londra cea neobosită

Londra se mândrește cu multe atracții fabuloase, care se asociază cu însăși identitatea orașului. Iar pe multe dintre ele le poți vizita economisind timp, cu ajutorul biletelor care te ajută să sari peste coadă.

Madame Tussauds

Muzeul figurilor de ceară, Madame Tussauds, este atât de renumit încât cozile de la intrare par a fi mereu interminabile. Treci pe lângă ele și ajungi direct înăuntru, pentru un selfie cu Angelina Jolie sau Regina Elisabeta.

The London Eye

Cozi mari, pe care le poți evita, sunt și la London Eye, roata emblematică a orașului, ce oferă vederi panoramice senzaționale, dar și o mulțime de experiențe captivante prin intermediul London Eye 4D Experience.

Turnul Londrei

Turnul Londrei (Tower of London), faimoasa clădire care a servit de-a lungul timpului drept fortăreață, palat și închisoare, este un alt obiectiv care atrage valuri de mulțimi. Pregătește-ți vizita din timp cu un bilet convenabil.

St Paul’s Cathedral

St Paul's Cathedral, spectaculoasa catedrală unde au loc celebrările naționale din Anglia, este mereu un loc care atrage valuri de oameni. Iar pentru vizitarea unor astfel de obiective turistice de neratat, un bilet cu acces prioritar reprezintă soluția salvatoare.

New York, New York...

New York-ul are o putere de seducție atât de mare încât fiecare zgârie-nor, parc, monument, bulevard sau colț de oraș se transformă într-o veritabilă atracție. Și cum nu pot fi toate amintite aici, ne oprim doar la câteva dintre acele obiective turistice de top pe care le poți vizita fără să stai la coadă și care trebuie să se afle pe lista oricui ajunge în metropola ce nu doarme niciodată.

Muzeul de artă modernă MoMA

Nu poți ignora MoMA, muzeul cu cea mai bună colecție de artă modernă și contemporană din lume, ale cărui galerii adăpostesc atâtea capodopere încât abia dacă-ți va ajunge o zi să le vizitezi.

The Metropolitan Museum of Art

Nici The Met, unul dintre cele mai prestigioase muzee de artă din lume, ce conține colecții care parcurg întreaga istorie a lumii, nu e de ratat într-o excursie la New York.

Top of the Rock

Iar când vine vorba să admiri New York-ul de pe una dintre clădirile sale iconice, atunci platforma Top of the Rock din vârful clădirii Rockefeller Center, impune o vizită.

 Empire State Building

Același lucru îl poți face și de pe puntea de observare de pe celebra Empire State Building, dar până să privești spre Central Park, Hudson, Brooklyn Bridge și Statuia Libertății, admiri și clădirea fabuloasă Art Deco, dar și expoziția Dare to Dream, care îți dezvăluie istoria clădirii.

You’ll always have Paris

Să vezi Parisul este mai mult decât un vis, dar mulțimea de obiective turistice care se cer vizitate și admirate îți poate da programul peste cap.

Palatul Versailles

 O vizită la palatul Versailles, fără să stai la coadă, este cât se poate de reală, deși extravaganța interioarelor masivului complex de 700 de camere construit de Ludovic al XIV-lea poate părea ireală.

Muzeul Luvru

Iar muzeul Luvru se înscrie în aceeași serie de atracții fabuloase de care te poți bucura abia după ce ai reușit să treci de mulțimile interminabile care îl asaltează în fiecare zi, atrase de grandoarea capodoperelor din interior. Așa că un tur ghidat cu acces prioritar la Luvru este soluția cea mai la îndemână.

Arcul de Triumf

Vizitarea faimosului Arc de Triumf din Place de l'Étoile, pentru a admira orașul de pe acoperișul său, este o experiență inedită, pe care trebuie să o iei în considerare.

Roma imperială

Artă, papalitate, vestigiile unei mare imperiu. În jurul acestor teme gravitează obiectivele turistice din Roma la care poți să te bucuri de acces privilegiat, fără să pierzi timpul la intrare.

Villa Borghese

Vizitează Galeria Borghese și grădinile de la Villa Borghese, pentru a admira operele de artă ale lui Caravaggio, Bernini, Titian și ale altor maeștri italieni.

Vatican

Explorează muzeele Vaticanului, Capela Sixtină și Bazilica Sfântului Petru, într-un tur ghidat care îți dezvăluie atracțiile majore ale orașului papalității, incluzând Curtea de Pini, Curtea Belvedere, Galeria Hărților și pe cea a Candelabrelor, și multe alte atracții pe care o vizită normală nu le-ar atinge.

 

Colosseum

Iar o vizită ghidată la Colosseum, care îți oferă acces în toate zonele, inclusiv în încăperile subterane, este o bună alegere pentru a descifra semnificația și istoria acestui monument iconic.

Clasica Viena

În Viena, un tur ghidat îți dezvăluie nu doar obiectivele turistice magnifice ale impresionantului oraș, printre care Ringstrasse, Opera, Primăria și Palatul Hofburg, ci îți asigură accesul și la palatul Schonbrunn, fără să stai la coadă.

Palatul Schonbrunn

Vizitează somptuoasa reședință de vară a monarhilor din dinastia de Habsburg, care numără nu mai puțin de 1.441 de încăperi uimitoare, prin care treci și afli povești interesante despre locuitorii săi.

Sunt multe obiective turistice pe care le poți vizita cu astfel de bilete pentru acces prioritar, iar dacă știi altele care ar putea fi adăugate pe această listă, împărtășește-le cu noi și cu ceilalți călători interesați și pasionați.

Daca ți-am trezit apetitul pentru astfel de vacanțe te invităm să descoperi si alte idei din colecția Călătorește prin lume.

Citește și alte articole similare

Abonează-te la newsletter ca să îți amintim periodic
că ai nevoie de o vacanță

Datele personale sunt folosite conform precizărilor din Politica de confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivaleaza cu acceptarea celor prezentate.