Acasa Experiențe de călătorie Tururi de vizitare obiective turistice Explorează arta venețiană și mergi la Galleria Dell’Accademia

Explorează arta venețiană și mergi la Galleria Dell’Accademia

Veneția / Italia

Durată: 2 ore

Furnizor:

Viator

Scurtă descriere:

Vezi una dintre cele mai bogate colecții italiene de artă venețiană într-un tur ghidat la Galleria dell’Accademia – o expoziție într-un spațiu exemplar, umplut cu opere ale celor mai importanți artiști venețieni din secolul al XIII-lea până în al XVIII-lea. Bucură-te de accesul rapid, sărind peste cozile de la intrare, și admiră lucrări de Carpaccio, Bellini, Tintoretto și Veronese, în timp ce ghidul îți povestește legendele și istoriile din spatele artei.

După aceea, pornește într-un tur ghidat, în plimbare, prin cartierul Dorsoduro.

Repere:

  • Un tur ghidat prin Galleria dell’Accademia;
  • Bucură-te de accesul rapid, direct în muzeu;
  • Vezi o colecție atent curatoriată a celor mai importante capodopere venețiene datând din secolul al XIII-lea până în al XVIII-lea;
  • Admiră lucrările lui Bellini, Veronese și Tintoretto;
  • Fă un tur ghidat al fermecătorului cartier Dorsoduro, din apropiere, deseori nevizitat de turiști.

La ce să te aștepți:

Această experiență originală combină o vizită ghidată la Galeria Academiei cu descoperirea unor itinerarii venețiene încă puțin cunoscute, dar cu o istorie bogată și foarte pitorești. Turul începe la galerie, unul dintre cele mai faimoase muzee ale Veneției, aflat în cartierul Dorsoduro, lângă podul Academiei.

Galeria este compusă din trei clădiri diferite, Scuola Grande, biserica gotică a Sfintei Marii și coridorul mănăstirii dei Canonici Lateranensi. Turul ghidat îți permite o perspectivă exhaustivă asupra muzeului și a principalelor lucrări pe care le găzduiește, care oferă o privire nouă asupra picturii venețiene dintre anii 1300 și 1700: Giovanni Bellini, Vittore Carpaccio, Giorgione, Jacopo Tintoretto, Paolo Veronese și Titian, până la Giambattista Tiepolo și marii peisagiști din secolul al XVIII-lea. Pe lângă câteva lucrări sacre, poți să admiri și imagini ale vieții și obiceiurilor venețiene din trecut, în scenele lui Pietro Longhi, Guardi sau Bellotto.

După vizita la galerie, turul continuă cu o plimbare ghidată prin cartierul Dorsoduro, o zonă frumoasă care nu e inclusă în multele itinerarii ale turiștilor prin Veneția. Ghidul te duce către biserica Sfântului Sebastian (intrarea nu este inclusă în acest tur). O capodoperă renascentistă splendidă, sobră, clădirea adăpostește unele dintre cele mai valoroase picturi ale lui Paolo Veronese și mormântul artistului, îngropat lângă orgă.

Ultima oprire este în fața unui atelier unde se construiesc gondolele simbolice pentru Veneția, la San Trovaso. Aici afli de la ghidul tău despre meșteșug, privind din exterior unul dintre cele mai tipice locuri venețiene. Înainte de a te întoarce la hotel, îți recomandăm să îți continui pe cont propriu vizita prin Dorsoduro, către Fondamenta delle Zattere, care oferă o perspectivă splendidă asupra canalului și a insulei Giudecca, sau pur și simplu să rătăcești pe aleile tăcute, admirând viața de zi cu zi a unui oraș în care timpul pare să se fi oprit cu secole în urmă.

Vezi și alte experiențe din Veneția

Tururi de vizitare obiective turistice

Pentru a vedea cu adevărat acele obiective turistice prezentate în ghidurile de călătorie și ca să le cunoști cum se cuvine, în detaliu, se impune să folosești cunoștințele prețioase ale unui ghid. Lasă-l să-ți dezvăluie lucrurile esențiale și nu rata informațiile care te fac să înțelegi în profunzime istoria, arta și cultura unui loc.

În orice destinație te-ai afla, mai ales dacă îți propui un travel mood activ, alege tururi de vizitare ale obiectivelor turistice adecvate intereselor, preferințelor și nevoilor tale. Astfel, economisești timp, concentrezi informațiile și ai din start o perspectivă locală asupra destinției – iar acestea sunt beneficii de neegalat pentru o călătorie memorabilă.  

Abonează-te la newsletter ca să îți amintim periodic
că ai nevoie de o vacanță

Datele personale sunt folosite conform precizărilor din Politica de confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivaleaza cu acceptarea celor prezentate.