Acasa Travel Moods Mixt Vacanță Cancun: de la relaxarea supremă la experiențe de neuitat

Travel Mood Mixt

Vacanță Cancun: de la relaxarea supremă la experiențe de neuitat

Ce îți promite o vacanță în Cancun? Plaje splendide, ape de turcoaz, ruine mayașe străvechi, junglă luxuriantă, insule paradiziace și o lume întreagă scufundată sub ape. Explorează-le pe toate.

O vacanță la Cancun nu e doar despre relaxare în soare, ci și despre multitudinea de experiențe care îți dezvăluie un tărâm fascinant, unde ruinele unei civilizații antice întâlnesc o faună fabuloasă și unde aventurile în junglă completează orele tihnite din croaziere sau pe insule departe de lumea dezlănțuită. Cancun este locul ideal în care să îți petreci vacanța într-un travel mood mixt.

Cum ajungi

Totul începe cu aterizarea pe aeroportul din Cancun. Sunt multe companii care zboară către Mexic, iar dacă ai preferințe, ai de unde alege. Desigur, există și opțiunea de a căuta cele mai avantajoase zboruri.

Experiențe pentru travel mood mixt în vacanța în Cancun

1. Descifrează minunile arheologice mayașe de la Chichen Itza

Începe-ți vacanța în Cancun cu un tur exclusivist la Chichen Itza, unul dintre cele mai importante situri arheologice mayașe din peninsula Yucatan, inclus în patrimoniul mondial UNESCO. Ai parte de o experiență cu totul specială, în care vizitezi impresionantele piramide și temple alături de un arheolog privat, înaintea mulțimilor, bucurându-te, în același timp, de acces în zone pe care turiștii tradiționali nu le vizitează.

Descifrează, prin intermediul comentariilor de specialitate oferite de ghid, rolul important pe care acest sit bine conservat l-a jucat în timpul civilizației Maya, între anii 600 și 1.200 e.n. Ascultă informațiile care explică motivele pentru care această așezare precolumbiană a fost o importantă destinație de pelerinaj, centru de venerație pentru poporul mayaș și un loc care și astăzi este considerat sacru.

pin icon

Citește și alte articole despre Cancun

2. Fă snorkeling deasupra unor recife fabuloase și a unei corăbii scufundate

Superbele recife de corali din apropierea țărmului Mexicului îți oferă posibilitatea de a explora o lume subacvatică nemaivăzută, cât timp te afli în vacanță în Cancun. Mergi într-un tur fascinant, în care înoți și faci snorkeling în preajma unor recife și a unei epave.

Plutește printre pești tropicali, țestoase marine uriașe, pisici de mare, homari și crabi, în ape liniștite, de o claritate uluitoare, în care multitudinea de culori ale lumii subacvatice oferă imagini impresionante, pe fundalul nisipului alb din zona corabiei scufundate.

3. Vizitează Rio Secreto Nature Reserve, una dintre cele mai spectaculoase peșteri subterane din Mexic

Explorează Rio Secreto Nature Reserve (Rezervația Naturală Rio Secreto) din afara orașului Cancun în timpul unei excursii fabuloase. Urmează-ți ghidul pe cărări ascunse sub suprafața pământului și înoată în râul ce străbate una dintre cele mai spectaculoase peșteri subterane din Mexic, a cărei vechime se pierde în timpuri neștiute.

Admiră impresionantele formațiuni de cristale ce ocupă atât tavanul, cât și podeaua peșterii, reflectându-se în ape de turcoaz de o frumusețe specială, într-un tur care îți dezvăluie spectaculoasele minuni naturale din Yucatán.

4. Descoperă ruinele mayașe din Tulum și fă snorkeling în golful Akumal

Situl arheologic din Tulum, pe lângă importanța sa specială în istoria civilizației Maya, are un farmec aparte, dat de locația sa unică de pe Riviera Maya. Situat pe o faleză stâncoasă înaltă, având ca fundal întinderea albastră a Mării Caraibilor, faimosul oraș antic mayaș este unul dintre cele mai pitorești situri din lume.

Descoperă-i frumusețea și istoria alături de un ghid arheolog licențiat, într-un tur care-ți promite și o experiență de snorkeling impresionantă în golful Akumal, pentru a descoperi și fascinanta lume subacvatică din această zonă din apropierea coastelor însorite ale Mexicului.

5. Explorează un muzeu subacvatic unic în lume

Vacanța în Cancun îți oferă posibilitatea de a trăi o experiență unică în viață. Fiindcă, undeva în largul coastelor Mexicului, se află un muzeu cu adevărat impresionant, așa cum nu ți-a mai fost dat să vezi până acum. Este vorba despre Underwater Museum of Art (Muzeul de Artă Subacvatic), ce prezintă peste 500 de sculpturi întinse pe fundul mării, realizate din materiale care susțin viața coralilor și care evidențiază relația dintre artă și știința mediului.

Mergi într-un tur ghidat, la bordul unei ambarcațiuni de mare viteză, spre locul din Marea Caraibilor intitulat sugestiv „Silent Evolution“ (Evoluția Tăcută) și fă snorkeling deasupra figurinelor scufundate, opere de artă singulare în mijlocul unei vieți marine abundente.

6. Reciful Ixlache și insula Contoy, două minuni naturale din largul țărmurilor din Cancun

Bariera de Corali Mesoamericană, al doilea cel mai mare sistem de recife din lume, este binecuvântată cu ape cristaline de mică adâncime (în jur de trei metri) și cu o viață marină sălbatică abundentă, de care poți să te bucuri din plin cât timp te afli în Cancun. Mergi într-o croazieră superbă și explorează apele din preajma recifului Ixlache, într-o sesiune de snorkeling memorabilă, printre pești tropicali, corali vibranți și țestoase marine.

Continuă spre mica insulă Contoy, un refugiu al vieții sălbatice și parc național care protejează 150 de specii de păsări și câteva tipuri de țestoase marine, care folosesc plajele insulei pentru a-și depune ouăle. Fă un tur al insulei împreună cu un ghid licențiat, apoi vizitează un loc de cuibărit și un lounge de pe plaja sa virgină. Bucură-te de un mic dejun și de băuturi la bordul ambarcațiunii, precum și de un prânz tip bufet pe insulă.

7. O croazieră relaxantă spre insula Mujeres

Cu atâtea minuni în largul țărmurilor din Cancun este și greu să reziști tentației de a petrece clipe relaxante pe mare. O croazieră cu o barcă confortabilă te poartă spre insula Mujeres, un loc sacru în timpul civilizaiei Maya, în mijlocul apelor de turcoaz ale Mării Caraibilor.

Câteva degustări și băuturi îți satisfac pofta și îți dau energie pentru o sesiune de snorkeling, în preajma unui recif minunat. Odată ajuns pe insulă, nu-ți rămâne decât să te bucuri de timp liber, pentru a o explora pe cont propriu și a-i descoperi atracțiile.

8. O zi plină de aventuri în Marea Caraibilor, la bordul unui catamaran cu trei punți

Încheie-ți vacanța în stil mare, cu o croazieră în Marea Caraibilor la bordul unui catamaran cu trei punți, pentru a te bucura de o zi plină de aventuri distractive. Explorează plaja și vizitează orașul de pe insula Mujeres, fă snorkeling în apele calde ale recifului El Meco, alunecă direct în apele mării pe toboganul înalt de două etaje sau profită de platforma de scufundări a ambarcațiunii sau ia lecții de salsa, pe vas.

Savurează un prânz delicios, comandă bere, cocktailuri sau băuturi răcoritoare de la bar și bucură-te de divertisment live, în timp ce plutești și admiri priveliștile de turcoaz ale mării.

 

 

Citește și alte articole similare

Abonează-te la newsletter ca să îți amintim periodic
că ai nevoie de o vacanță

Datele personale sunt folosite conform precizărilor din Politica de confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivaleaza cu acceptarea celor prezentate.