Descoperă secretele gastronomiei balineze într-o lecție de gătit, cu un expert, în Seminyak
25 Reviews
Scurtă descriere:
Descoperă secretele gastronomiei balineze într-o lecție de gătit susținută de un chef expert. Prepară trei feluri de mâncare folosind o varietate de condimente, amestecate cu cele mai proaspete legume, carne și pește. Alege din trei meniuri (inclusiv vegetarian) și fă un ugrade pentru o vizită opțională, dimineața, la piața de pește Jimbaran, însoțit de chef. După aceea, bucură-te de creațiile tale la prânz sau cină. Bonus: poți păstra șorțul din timpul lecției, ca suvenir!
Repere:
- Lecție balineză de gătit, din Kuta;
- Învață să pregătești preparate culinare, cum ar fi clătitele cu cocos, supa de papaya și banane prăjite;
- Află ponturi de gătit de la un chef local expert;
- Alege o sesiune de dimineață sau de după-amiază și vizitarea opțională a unei piețe;
- Bucură-te de prânz sau de cină, cu opțiuni vegetariene disponibile;
- Trasferul dus-întors din Kuta, Legian și Seminyak, inclus.
La ce să te aștepți:
Lecție de gătit dimineața/după-amiaza
9:30 (opțional - doar pentru sesiunea de dimineață)
Vizitează piața de pește Jimbaran, însoțit de chef-ul tău. Ia câteva ingrediente proaspete și condimente pentru lecția ta de gătit.
11:00/16:00
Întâlnește-ți chef-ul, care îți prezintă ingredientele și echipamentul folosit în timpul lecției de gătit.
11:30/16:30
Începe prepararea primului fel de mâncare, sub atenta supraveghere a chef-ului.
13:00/18:00
Finalizezi pregătirea ultimului preparat și te bucuri de propriile creații culinare balineze. După ce închei cu succes lecția de gătit, primești o diplomă de la chef. Păstrează șorțul ca amintire a experienței tale culinare balineze.
Alege unul dintre cele trei meniuri (același meniu pentru toți participanții):
MENIU 1
SALATĂ LAWAR - fasole verde, cocos proaspăt și pui;
TUM IKAN - pește în frunze de banane, la aburi;
DADAR GULUNG - clătite de cocos, cu zahăr de cocos și cocos sfărâmat.
MENIU 2
JUKUT GEDANG MEKUAH - supă de papaya cu fructe de mare;
SATE LILIT AYAM - pui satay pe bețe de lemongrass & orez la aburi;
GODOH BIU - banană balineză prăjită.
MENIU VEGETARIAN
GADO-GADO - salată de legume cu dressing de arahide;
PEPES TAHU - brânză tofu în frunze de banane, la aburi;
BUBUR INJIN - budincă balineză din orez negru.
Vezi și alte experiențe din Bali
Experiențe culinare și degustări de vin
Tradițiile culinare locale reprezintă, fără îndoială, un lucru care spune multe despre destinația pe care o vizitezi. Așa că, dacă îți dorești să cunoști specificul unui loc în care călătorești, mai ales când te afli într-un travel mood de evadare, alege experiențe legate de gastronomie, fie că este vorba de tururi culinare, de degustări de vinuri sau de bucate alese, de lecții de gătit de la localnici (uneori chiar în casele lor), vizite la podgorii și crame și multe altele.
Astfel, ai parte și de cunoașterea gusturilor ce definesc un loc, dar te bucuri și de priceperea și cunoștințele celor care te îndrumă, de la care afli, de multe ori, despre tradiții și obiceiuri culinare inedite.