Explorează o podgorie din regiunea Emilia-Romagna și bucură-te de o degustare de vinuri locale faimoase
16 Reviews
Scurtă descriere:
Degustă faimoasele vinuri ale regiunii Emilia din Italia centrală, într-un tur la o podgorie din vecinătatea orașului Bologna. Descoperă viile și cramele legendare ale istoricei regiuni viticole și plimbă-te printre butoiele din cramă și prin vie.
Repere:
- Vizitează o podgorie deținută de aceeași familie de-a lungul mai multor generații, în regiunea viticolă Emilia;
- Degustă cinci feluri diferite de vin, alături de delicatese locale.
La ce să te aștepți:
Bucură-te de o experiență autentică în regiunea Emilia-Romagna și descoperă unde sunt produse faimoasele vinuri locale, cum ar fi Lambrusco. Îndreaptă-te spre o podgorie locală dintr-o comună fermecătoare de lângă Bologna.
Întâlnește producătorii de vin, podgoria aparține unei familii care face vin de mare calitate de generații. Află istoria podgoriei și explorează viile. Plimbă-te printre butoaiele de stejar ale cramei, unde vinul de calitate este păstrat până la maturitate, înainte de a fi vândut, și simte aromele amețitoare.
Apoi degustă vinurile casei, cum ar fi aclamatul Controluce Rosso. Savurează vinurile servite alături de delicatese culinare, pe o terasă cu vederi superbe spre dealurile și podgoriile din vecinătate.
Vezi și alte experiențe din Bologna
Experiențe culinare și degustări de vin
Tradițiile culinare locale reprezintă, fără îndoială, un lucru care spune multe despre destinația pe care o vizitezi. Așa că, dacă îți dorești să cunoști specificul unui loc în care călătorești, mai ales când te afli într-un travel mood de evadare, alege experiențe legate de gastronomie, fie că este vorba de tururi culinare, de degustări de vinuri sau de bucate alese, de lecții de gătit de la localnici (uneori chiar în casele lor), vizite la podgorii și crame și multe altele.
Astfel, ai parte și de cunoașterea gusturilor ce definesc un loc, dar te bucuri și de priceperea și cunoștințele celor care te îndrumă, de la care afli, de multe ori, despre tradiții și obiceiuri culinare inedite.