Mergi cu bicicleta la o familie de localnici & degustă tradiționalii noodles & învață sa prepari colțunași
5 Reviews
Scurtă descriere:
Bucură-te de delicatesele culinare ale Vietnamului pe măsură ce pedalezi în jurul istoricului Hoi An în acest tur culinar de patru ore. Mergi cu bicicleta la un sat din regiunea rurală, în afara orașului, pentru a savura tăieței cao lau (cao lau noodles), pentru a vizita faimoasa fântână Ba Le și pentru a învăța să prepari colțunași în formă de trandafiri albi (white rose dumplings) acasă la o familie locală. Continuă spre Cam Nam pentru a degusta din mâncarea stradală tradițională, cum ar fi clătite de orez și budincă din lapte de cocos. Acest tur în grup mic este limitat la maximum opt persoane, pentru a asigura o experiență locală autentică.
Repere:
- Tur culinar și lecție de gătit, din Hoi An;
- Mergi cu bicicleta prin regiunea rurală pentru a degusta specialitățile regionale;
- Învață să faci colțunași (dumplings) cu o familie locală;
- Pedalează spre Cam Nam din apropiere și oprește-te pentru degustări de la vânzătorii de mâncare stradală;
- Degustă cât pentru un prânz sau o cină, și bucură-te de noodles (tăieței), clătite de orez și dulciuri.
La ce să te aștepți:
După ce ești preluat dimineața de la hotelul tău din Hoi An, urmează-ți ghidul într-o plimbare ușoară cu bicicleta prin regiunea rurală, în drumul spre un sat local. Oprește-te pentru un bol cu tradiționalul cao lau, compus din tăieței, carne de porc și legume proaspete. Apreciază felul în care sunt făcuți tăiețeii, din orez local înmuiat în apa scoasă din fântâna Ba Le, cea mai veche din Hoi An, și despre care se crede că are cea mai pură apă.
Apoi ești primit în casa unei familii locale pentru lecția ta de gătit. Descoperă cum se prepară specialitatea regională numită prăjiturele în formă de trandafiri albi: colțunași ușori și pufoși, bijuteria coroanei în cultura culinară a orașului.
Apa filtrată, de asemenea scoasă din fântâna Ba Le, este amestecată cu pastele de orez pentru a forma aluatul aerisit. Învață cum să rulezi și să tai aluatul, cum să înfășori umplutura, cum ar fi creveți mărunțiți cu condimente, apoi cum să modelezi fiecare colțunaș în forma unui trandafir. În cele din urmă, înmoaie colțunașii într-un sos făcut din supă de creveți, ardei iute, lămâie și zahăr și savurează-i.
Urcă din nou pe bicicletă pentru o scurtă plimbare spre Cam Nam și bucură-te de preparate suplimentare, pentru a-ți completa prânzul sau cina. Pedalează pe străzile locale pentru aproximativ două ore, oprindu-te la câțiva vânzători de mâncare pentru a degusta specialități locale. Încearcă bahn dap, clătite de orez servite cu sos de creveți, și încheie cu che bap, o budincă cremoasă făcută cu porumb și lapte de cocos și servită într-un mic bol, având deasupra sirop de cocos.
Când te simți sătul, turul tău culinar de patru ore se încheie cu transferul înapoi la hotel.
Notă: Traseele parcurse cu bicicleta sunt în general plane și acoperă o distanță de aproximativ 5 kilometri.
Vezi și alte experiențe din Hoi An
Experiențe culinare și degustări de vin
Tradițiile culinare locale reprezintă, fără îndoială, un lucru care spune multe despre destinația pe care o vizitezi. Așa că, dacă îți dorești să cunoști specificul unui loc în care călătorești, mai ales când te afli într-un travel mood de evadare, alege experiențe legate de gastronomie, fie că este vorba de tururi culinare, de degustări de vinuri sau de bucate alese, de lecții de gătit de la localnici (uneori chiar în casele lor), vizite la podgorii și crame și multe altele.
Astfel, ai parte și de cunoașterea gusturilor ce definesc un loc, dar te bucuri și de priceperea și cunoștințele celor care te îndrumă, de la care afli, de multe ori, despre tradiții și obiceiuri culinare inedite.