Învață cum să prepari tradiționala pâine din Sardinia într-un workshop la Muzeul Grâului din Cagliari
Scurtă descriere:
Învață cum să prepari tradiționala pâine din Sardinia în timpul acestui workshop de patru ore în Cagliari. Vizitează Museo del Grano (Muzeul Grâului), dedicat tradiției de creștere a cerealelor din Sardinia. Degustări culinare locale, incluse.
Repere:
- Workshop de preparare a pâinii, de patru ore, la Museo del Grano;
- Călătorește prin regiunea rurală sardă;
- Degustări de mâncăruri locale;
- Transfer dus-întors din centrul orașului Cagliari.
La ce să te aștepți:
Pregătește-te pentru o experiență delicioasă, uimitoare! Întâlnește-ți ghidul și grupul în centrul orașului Cagliari, de unde pornești într-un tur de patru ore, în care explorezi tradițiile sarde de preparare a pâinii. Urcă la bordul unui vehicul confortabil și călătorește spre Trexenta, zona verde a regiunii rurale, care este perfectă pentru producția de struguri de de cereale variate.
Începe-ți experiența vizitând Museo del Grano, sau Muzeul Grâului, aflat în clădirea principală din comuna Ortacesus, dedicat documentării tradiției creșterii cerealelor din Sardinia. Fă un tur ghidat al muzeului, care prezintă obiecte și artefacte legate de istoriei bogate a agriculturii din regiune. Apoi participă la un workshop despre cum se fac pâine și pastele tradiționale sarde, ce include și o degustare.
La finalul experienței tale de patru ore, te întorci în centrul orașului Cagliari, unde ești lăsat.
Vezi și alte experiențe din Sardinia
Experiențe culinare și degustări de vin
Tradițiile culinare locale reprezintă, fără îndoială, un lucru care spune multe despre destinația pe care o vizitezi. Așa că, dacă îți dorești să cunoști specificul unui loc în care călătorești, mai ales când te afli într-un travel mood de evadare, alege experiențe legate de gastronomie, fie că este vorba de tururi culinare, de degustări de vinuri sau de bucate alese, de lecții de gătit de la localnici (uneori chiar în casele lor), vizite la podgorii și crame și multe altele.
Astfel, ai parte și de cunoașterea gusturilor ce definesc un loc, dar te bucuri și de priceperea și cunoștințele celor care te îndrumă, de la care afli, de multe ori, despre tradiții și obiceiuri culinare inedite.