Acasa Experiențe de călătorie Activități romantice Explorează arhitectura și cultura șarmantului orașul Verona & descoperă locuri din vestita piesa de teatru “Romeo și Julieta”

Explorează arhitectura și cultura șarmantului orașul Verona & descoperă locuri din vestita piesa de teatru “Romeo și Julieta”

42 Reviews

Veneția / Italia / Europa

Durată: 9 ore

Furnizor:

Viator

De la 149

Scurtă descriere:

Vizitează Verona, cadrul piesei lui Shakespeare Romeo și Julieta, în această excursie de o zi din Veneția. Absoarbe istoria, arhitectura și cultura orașului privind castelele, bisericile, frescele, monumentele gotice, piețele fermecătoare și celebrul amfiteatru al Veronei. Un ghid local cunoscător îți arată orașul în acest tur cu un grup mic, limitat la 15 persoane.

Repere:

  • O excursie de o zi din Veneția la Verona;
  • Vezi peisaje legate de Romeo și Julieta, precum și alte locuri istorice;
  • Intră fără să stai la coadă la amfiteatrul roman;
  • Treci de Domul din Verona și de faimosul balcon al Julietei;
  • Mergi, pe lângă râu, la casa lui Romeo;
  • Află despre oraș pe măsură ce îi străbați străzile alături de un ghid cunoscător;
  • Grupul este limitat la 15 persoane, pentru o experiență personalizată.

La ce să te aștepți:

Ziua începe devreme în Veneția, de unde ești dus către Verona într-un microbuz dotat cu aer condiționat, direct către locul de oprire pentru fotografii Colle di San Pietro. Bucură-te de vederile panoramice ale Veronei de sus, și înțelege de ce este locul perfect pentru cea mai frumoasă poveste de dragoste a lumii. Turul începe la baza castelului care se înalță deasupra orașului, astfel încât să îl vezi dintr-o privire. Turlele, zidurile castelului, râul care îl înconjoară – Verona este un oraș extrem de romantic.  După câteva fotografii superbe din această perspectivă (prietenii tăi vor fi invidioși), faci o plimbare către centrul orașului. Pe drum te oprești pentru o vizită (fără să stai la coadă) la amfiteatrul roman, o minune ce datează din secolul 1, care este unul dintre cele mai frumoase amfiteatre din Italia și printre cele mai celebre locuri unde se pun în scenă spectacole de operă.

Vezi și Domul din Verona din exterior și intri în frumoasa bazilică a Sfintei Anastasia. Apoi mergi către cea mai celebră atracție a Veronei, casa Julietei din piesa lui Shakespeare, unde, din exterior, privești balconul unde se spune că îi vorbea Romeo. Este acolo și o statuie a Julietei, pe care o poți mângâia pentru noroc, doar să te asiguri că Romeo nu este prin preajmă. Odată ce ai făcut asta, ghidul te poartă către centrul istoric, ca să afli povestea reală a orașului care a servit drept cadru pentru piesa clasică a lui Shakespeare. Vizitezi piețe superbe, Piazza Bra și Piazza delle Erbe, vezi Palazzo Maffei, Palazzo Barbieri (Primăria) și faimoasele case Mazzanti, ale căror fațade sunt decorate cu fresce din secolul al XVI-lea.

Te oprești și în Piazza Dante ca să vezi statuia celui mai faimos scriitor al Italiei. Prânzul nu este inclus în tur, așa încât poți să alegi singur unde vrei să mănânci sau să îi ceri recomandări ghidului. Specialitățile locale includ risotto, mămăligă și chiar și carne de măgar. Cu foamea potolită, după-amiaza include o plimbare pe lângă râu spre casa lui Romeo, și două arcuri celebre, Porta Borsari și Arco della Costa, unde afli cele mai ciudate legende locale (care implică o persoană cu o inimă curată și un os de balenă). Ai șansa să treci și pe la mormintele familiei Scaligeri, exemple incredibile de arhitectură gotică ce găzduiesc rămășițele pământești ale uneia dintre cele mai importante familii din Verona, treci pe la turnul Lamberti și la podul iconic Castelvecchio, totul înainte ca ghidul să te conducă la trenul ce te duce înapoi la Veneția.

Grupul mic oferă atenția personalizată a expertului vorbitor de engleză. În compania lui vezi Verona, te plimbi prin inima ei și afli despre cultura și istoria ei, și vezi de ce Verona este un loc atât de special.

Vezi și alte experiențe din Veneția

Activități romantice

Când sunteți doar amândoi, într-un travel mood romantic, într-o destinație îndepărtată, ce vă face să uitați de cotidian, alegeți activități relaxante ce vă aduc și mai aproape. Răsfățați-vă cu atenția discretă a celor din jur și optați pentru experiențe de poveste, despre care vă veți aduce aminte peste mulți ani. Oferiți-vă momente unice, de care nu ați putea avea parte altundeva, pentru ca vacanța voastră să fie pe cât de frumoasă, pe atât de memorabilă. Trăiți-le doar în doi, pentru că nu mai e loc de altceva sau altcineva în acest sejur romantic.

Abonează-te la newsletter ca să îți amintim periodic
că ai nevoie de o vacanță

Datele personale sunt folosite conform precizărilor din Politica de confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivaleaza cu acceptarea celor prezentate.