Mergi într-un tur, degustă vestitele deserturi italiene – tiramisu, panettone și torrone – și învață să bei cafea ca italienii
28 Reviews
Scurtă descriere:
Cufundă-te în cultura italiană a cafenelelor în timpul acestui tur culinar cu un grup mic. Petrece trei ore plimbându-te prin cartierele Castello și Cannaregio, ascultând informațiile furnizate de ghidul tău despre tradițiile gastronomice venețiene. Gustă cafeaua care le place atât de mult italienilor și câteva dintre cele mai bune deserturi ale orașului. Acest tur cu un grup mic este limitat la 15 persoane, pentru o atmosferă mai intimă și atenție personalizată din partea ghidului. Toate degustările sunt incluse în preț.
Repere:
- Tur de trei ore de plimbare și degustare prin cafenelele și patiseriile Veneției;
- Gustă deserturi italiene și venețiene tradiționale precum tiramisu, panettone și torrone;
- Învață să bei cafea ca un localnic la o torrefazione (loc unde se prăjește și se prepară cafeaua);
- Află istoria culinară a Veneției de la ghidul tău;
- Grupul mic îți asigură atenție personalizată.
La ce să te aștepți:
Întâlnește-ți ghidul și micul grup pe treptele de la gara Santa Lucia, la intrarea în Veneția centrală. Îmbarcă-te într-un tur de degustare de trei ore, începând din inima cartierului evreiesc. Află despre rolul important pe care acest cartier vechi de cinci secole l-a jucat în istoria orașului, în timp ce savurezi mostre de patiserie kosher. Apoi, e timpul să afli cum se face cafeaua tradițională italiană. Următoare oprire este o cafenea și torrefazione (prăjitorie) deținută de o familie. Cu mai multă energie, pornești într-o plimbare prin Cannaregio, oprindu-te la o brutărie de familie celebră pentru torrone și alte deserturi venețiene tradiționale. Fă o pauză aici și ascultă comentariile ghidului despre istoria culinară a Veneției, în timp ce guști câteva dintre preparate.
Continuă spre Castello, cea mai mare insulă a Veneției și gazda șantierului naval. Oprește-te la o altă patiserie deținută de o familie, celebră pentru deserturile de sezon: panettone de Crăciun, colomba de Paște și altele, în funcție de perioada anului în care îi vizitezi.
Următoarea oprire este la o altă patiserie, pentru celebrul tiramisu, află cum a fost creat acest desert atât de popular pe care îl savurezi. Ultimul stop este chiar lângă podul Rialto, la un atelier de ciocolată gourmet, unde vei afla cum sunt făcute preparatele și ai parte de o ultimă degustare.
Vezi și alte experiențe din Veneția
Experiențe culinare și degustări de vin
Tradițiile culinare locale reprezintă, fără îndoială, un lucru care spune multe despre destinația pe care o vizitezi. Așa că, dacă îți dorești să cunoști specificul unui loc în care călătorești, mai ales când te afli într-un travel mood de evadare, alege experiențe legate de gastronomie, fie că este vorba de tururi culinare, de degustări de vinuri sau de bucate alese, de lecții de gătit de la localnici (uneori chiar în casele lor), vizite la podgorii și crame și multe altele.
Astfel, ai parte și de cunoașterea gusturilor ce definesc un loc, dar te bucuri și de priceperea și cunoștințele celor care te îndrumă, de la care afli, de multe ori, despre tradiții și obiceiuri culinare inedite.