Acasa Travel Moods Evadare Sejur la New York (I) : experiențe de călătorie pentru travel mood evadare

Travel Mood Evadare

Sejur la New York (I) : experiențe de călătorie pentru travel mood evadare

Un sejur la New York, chiar dacă ai mai fost aici, te așteaptă cu emoții puternice, trăiri autentice, pe măsura acestui loc atât de imprevizibil și de animat încât, pe bună dreptate, i se spune jungla de asfalt.

Poate că nu este pentru prima oară când ajungi aici, în metropola în care unii visează să atingă faima și succesul, în orașul cel mai filmat, erou a sute de pelicule, dar într-un sejur la New York chiar nu ai cum să te plictisești.

Vibrația orașului se simte oriunde ai fi, străzile te cheamă să le străbați în căutare de inedit. Și, chiar dacă poți experimenta vibe-ul newyorkez atât de special și plimbându-te fără țintă, am selectat câteva activități care îți dezvăluie fețe mai puțin turistice ale lui Big Apple.

Alte idei despre tururi și experiențe interesante în New York găsești în partea a doua a acestui articol.

Experiențe pentru travel mood evadare în sejur la New York

1. O zi inspirată la MoMA

Unul dintre cele mai prestigioase muzee ale lumii se înalță în mijlocul Manhattan-ului și cu siguranță nu ar trebui să îl ratezi într-un sejur la New York. Beneficiază de un tur care te scutește de interminabilele cozi pentru bilete și găsește-ți inspirația printre capodoperele de artă modernă expuse aici, de la Van Gogh, la o colecție impresionantă de lucrări de Brâncuși.

Ai de explorat șase etaje de galerii pline de creativitate modernă, de la Warhol la Monet, și nu vrei să întârzii la întâlnirile cu cei mai mari artiști ai lumii.

2. Arhitectura fericirii

Dacă te gândești doar la zgârie-nori atunci când îți vine în minte New York-ul, e cazul să explorezi mai amănunțit arhitectura locală, care este mai diversă decât te-ai aștepta. Fă un tur care începe de la East River, în Tudor City, și află totul despre clădirile din cărămidă roșie, mergi către Ford Foundation Building și apoi către alte celebre construcții Art Deco, apoi înaintează spre Grand Central Station, cu structura sa superbă Beaux-Arts.

Turul se încheie în Bryant Park, locul unde se adună cea mai densă populație care lucrează în birourile din Midtown.

pin icon

Citește și alte articole despre New York

3. Delicii americane

O aventură urbană newyorkeză trebuie să includă și un tur culinar care te introduce în lumea aromelor locale, toate influențate de diversitatea uluitoare a populației de aici.

Ziua începe cu un mic dejun olandez, continuă cu vizitarea unor brutării unde încerci cele mai savuroase produse de patiserie, urmează piețe pline de produse proaspete, după care ajungi în Little Italy și în pestrițul Chinatown, unde te așteaptă cele mai diverse tratații gurmande.

4. Wall Street, locul unde se rotește lumea financiară

Filme, seriale, ședințe foto inspirate de Wall Street – toate trebuie să aibă un motiv, și tocmai de aceea trebuie să îl afli singur într-un sejur la New York, mergând într-un tur care explorează faimosul district financiar.

Mergi la Bursă, la Federal Reserve, Goldman Sachs și Deutsche Bank și află totul despre acțiuni, obligațiuni și alte operațiuni financiare, dar și despre spectaculoasa și uneori dramatica istorie a cartierului unde se învârt banii lumii.

5. Cunoaște-i pe maeștrii italieni

Un sejur la New York e metoda perfectă de a intra în contact cu secole de artă, căci colecțiile deținute de oraș cuprind cele mai valoroase lucrări. Le poți observa în amănunt într-un tur ghidat la Met, printre capodoperele maeștrilor italieni. Învață despre lucrări, tehnici, teme și subiecte, începând înaintea Renașterii și continuând prin această perioadă de incredibilă creativitate.

De la Duccio la Giotto, de la Fra Carnevale la Botticelli, Titian, Caracci și mulți alții, și trecând prin manierism și baroc, afli totul despre o tradiție culturală de o bogăție imensă.

6. Best of Brooklyn

Vibrantul Brooklyn se află, cu siguranță, printre acele locuri de vizitat în New York cu prima ocazie. Fă un tur de jumătate de zi în care treci prin restaurante hip, deguști preparate locale în locațiile unde se nasc trendurile, în Williamsburg, și vezi cum s-au entuziasmat newyorkezii de cultura alimentelor sănătoase, care ajung de la fermă direct în farfurie.

Mănâncă pierogi în Greenpoint, cartierul polonez, înfruptă-te dintr-o felie de pizza napolitană în Park Slope și încheie-ți ziua cu preparatele dulci de la fabrica de ciocolată Jacques Torres.

7. Totul începe pe Broadway

Probabil că ți-ai rezervat deja bilete la una dintre producțiile fenomenale de pe Broadway, dar ar fi păcat să mergi la teatru în sejur la New York fără să știi și istoria cartierului care concentrează aproape întreaga industrie a teatrului american.

Fă un tur care te aduce mai aproape de staruri, alături de un performer care joacă aici. Află despre piesele puse în scenă la 1700, treci pe la Sardi’s, unde au venit să își sărbătorească premierele giganții scenei, și bucură-te de vacarmul necontenit al districtului atât de creativ.

8. Shopping time

Un sejur la New York te aduce într-un paradis al cumpărăturilor, dar s-ar putea să ai nevoie de un ghid care să te orienteze printre tentații. Acesta te conduce prin SoHo și NoLita, printre buticuri de design, îți explică mersul trendurilor și îți arată care sunt acele magazine, mai mici sau mai mari, de lux sau ale designerilor independenți, pline de comori ascunse, de piese eclectice, speciale.

Afli detalii despre sample sales și deschideri de magazine, iar la unele dintre ele chiar ai parte de discount-uri. Da, va fi o experiență de shopping pe cinste!

9. Un tur privat în Central Park

Poate că ai mai fost în Central Park, dar în acest sejur la New York nu rata un tur privat prin iconicul și uriașul spațiu verde din Manhattan, cu un pedicab! Descoperă statui, fântâni și poduri și ascultă povești despre istoria și felul în care a fost conceput și proiectat parcul, care a fost eroul a mai mult de 300 de filme.

Ajungi la Strawberry Fields, melancolica grădină dedicată memoriei lui John Lennon, și la fântâna Bethesda, cu îngerul său pe care îl recunoști din drama Angels in America.

10. O noapte la operă

Metropolitan Opera, fondată în 1883, este una dintre instituțiile culturale de vârf ale întregii lumi, și mulți dirijori fabuloși au contribuit la crearea acestei reputații impecabile. De la Anton Seidl cu mai bine de un secol în urmă, până la Toscanini, Mahler, Fritz Reiner sau James Levine, mulți dirijori celebri au stabilit direcția muzicală, dar opera nu a rămas defel ancorată în trecut.

An de an 800 de mii de oameni vin aici la spectacole și milioane de alții privesc, prin intermediul tehnologiei, live. Dar nimic nu se compară cu experiența unei opere live! Rezervă-ți din timp biletul și bucură-te de muzică!

11. Străbate orașul în limuzină

Dacă îți dorești să te răsfeți, încearcă un tur cu limuzina, de trei ore. Relaxează-te în mașină și ascultă istorii despre toate locurile prin care treci, de la Chinatown la Lower East Side, One World Trade Center, sau pe măsură traversezi peste Brooklyn Bridge.

Greenwich Village, SoHo, TriBeCa îți curg prin fața ochilor, animate și colorate, în această plimbare confortabilă, care îți arată orașul într-o lumină nouă.

În New York ai mereu alte lucruri de descoperit! Pentru mai multe idei despre ce poți face aici, consultă secțiunea de Experiențe, iar pentru a afla mai multe detalii despre această destinație accesează zona de Resurse.

Citește și alte articole similare

Abonează-te la newsletter ca să îți amintim periodic
că ai nevoie de o vacanță

Datele personale sunt folosite conform precizărilor din Politica de confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivaleaza cu acceptarea celor prezentate.