Acasa Travel Moods Evadare O experiență culinară inedită în Japonia

Travel Mood Evadare

O experiență culinară inedită în Japonia

Nu rata, în vacanță în Japonia, o experiență delicioasă – o cină în casa unor localnici la care nu doar că savurezi preparate tradiționale, dar la care participi activ, trăind tu însuți momentul atât de special al pregătirii mesei.

O vacanță în Japonia este mai mult decât o simplă evadare din cotidian, fiindcă Japonia însăși nu este o destinație turistică oarecare.

O vacanță în Japonia este o experiență de viață în sine, un loc de întâlnire cu tradiții și obiceiuri fabuloase, spațiul unei culturi și civilizații care fascinează tocmai prin diferențele pe care le păstrează față de cultura occidentală.

Iar dacă te afli în travel mood evadare și îți dorești, ca, pe lângă vizitarea atracțiilor turistice, să interacționezi cu localnicii, să surprinzi tradiții și obiceiuri, îți propunem  o experiență inedită - să iei masa acasă la o familie de japonezi.

Ceea ce cu mulți ani în urmă părea incredibil a se întâmpla, astăzi se poate experimenta oriunde în țară. Și o astfel de experiență trebuie trăită cel puțin o dată în viață, fie că ajungi în Tokyo sau Kyoto sau oriunde altundeva pe teritoriul acestei țări superbe.

Interacționează cu localnicii

Oricâte atracții turistice ai vizita, oricâte lucruri ai auzi de la ghizi și oricâte cunoștințe ai dobândi, să interacționezi cu localnicii, să afli povești de viață direct de la ei, să le observi obiceiurile în timpul pregătirii mesei, să-i întrebi și să afli despre semnificațiile culturale ale unui preparat culinar tradițional sau al altuia, să împărtășești, la rândul tău, obiceiurile și tradițiile tale, însemnă să experimentezi cu adevărat Japonia de ieri și de azi, ca într-un melanj cultural viu, autentic.

Invită-te la masă în vacanță în Japonia

Alege să trăiești această experiență unică în viață în vacanța din Japonia și ia masa acasă la o familie japoneză.

Fă o rezervare din timp și stabilește toate detaliile vizitei tale. Trebuie să știi că poți să ai parte de o astfel de experiență oriunde pe teritoriul țării, fie în marile orașe, fie în regiunile rurale, în funcție de preferințele tale.

Gazdele tale te așteaptă la mai puțin de o oră de mers cu trenul, indiferent de locul în care te afli.

Un prânz sau o cină durează între două și trei ore, și poți participa activ la prepararea ei, dacă îți dorești, pentru a afla cât mai multe din secretele senzaționalei bucătării japoneze. Familiile la care iei masa sunt vorbitoare de engleză, așa că nu trebuie să-ți faci nicio o grijă din această privință.

Întâlnește oamenii pe care ți-i dorești în vacanță în Japonia

Altfel, trebuie să mai știi că în această vacanță în Japonia, în aventura ta gastronomică, poți întâlni oameni de cele mai felurite origini, astfel încât poți să alegi familia care te găzduiește în funcție de preferințele tale.

Poate că vrei să vizitezi o familie cu copii de vârsta pustilor tăi, poate că îți dorești să iei cina cu o persoană care are un animal de companie, poate că te interesează nu numai detaliile culinare, ci și caligrafia sau ai vrea să discuți cu un pasionat al ceaiului. Tocmai de aceea toate persoanele care participă la această experiență specială au profiluri detaliate.

Poate că vrei să vizitezi o familie cu copii de vârsta pustilor tăi, poate că îți dorești să iei cina cu o persoană care are un animal de companie, poate că te interesează nu numai detaliile culinare, ci și caligrafia sau ai vrea să discuți cu un pasionat al ceaiului. Tocmai de aceea toate persoanele care participă la această experiență specială au profiluri detaliate.

pin icon

Citește și alte articole despre Japonia

Moduri de viață diferite

Bucură-te de ospitalitatea niponă tradițională, cunoaște oameni minunați și savurează cele mai gustoase preparate culinare din lume, fiindcă așa ți se vor părea în acele momente și oricând după aceea, odată ce ți-ai făcut noi prieteni cu care ai împărtășit nu doar o masă, ci două moduri de viață diferite, două culturi fără bariere.

Dacă ți-am stârnit apetitul și îți dorești să experimentezi o cină tradițională acasă la o familie de japonezi te invităm să accesezi site-ul specializat pentru astfel de experiențe www.nagomivisit.com.

Citește și alte articole similare

Abonează-te la newsletter ca să îți amintim periodic
că ai nevoie de o vacanță

Datele personale sunt folosite conform precizărilor din Politica de confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivaleaza cu acceptarea celor prezentate.