Acasa Travel Moods Relaxare Samana, peninsula exotică din Caraibe

Travel Mood Relaxare

Samana, peninsula exotică din Caraibe

Descoperă Samana, destinația de top din Republica Dominicană pe care pasionații de vacanțe exotice o prețuiesc și pe care turiști din toată lumea încep să o cunoască drept ceea ce este – un adevărat colț de paradis.

Când vine vorba despre vacanțe exotice, puține locuri din lume sunt mai apreciate decât Republica Dominicană, acea destinație din Caraibe pe care imaginația încearcă să o cuprindă și să o apropie, din simpla dorință de a fi acolo, cel puțin o dată în viață.

Cei mai mulți călători aleg, din reflex, să meargă în Punta Cana, frumoasa regiune din partea de est a insulei, celebră, de altfel, pentru vibe-ul exotic ce se întinde de-a lungul plajelor albe, umbrite de verdele palmierilor și spălate de albastrul apelor, deopotrivă al Mării Caraibilor și al Oceanului Atlantic.

Dar acest flux continuu de turiști a făcut ca, în ultimii ani, stațiunea să fie din ce în ce mai aglomerată, iar calitatea serviciilor să nu se mai ridice mereu la standardele de altădată.

Astfel că, așa cum suprasaturația duce inevitabil la schimbarea centrelor de interes și la explorarea unor noi zone, mai puțin turistice, dar cu potențial imens pentru vacanțe exotice de neuitat, o nouă atracție din Republica Dominicană începe să capete amploare.

De data aceasta, este vorba de partea de nord a insulei, mai cu seamă de peninsula Samana, bijuteria din Caraibe ce strălucește din mijlocul apelor.

Despre Samana

Samana este sălbatică în inocența ei, cu mici golfuri idilice ce se ascund, protejate de stânci, pe coastele ce înfruntă constant apele. Plajele își lasă nisipul fin să se întindă când în umbra palmierilor, când în albastrul clar al mării, dar mereu în același timp, ca într-un joc al contrastelor care nu se oprește niciodată.

Cascadele își fac imediat auzită prezența în peisajul ce adună la un loc ținuturi muntoase joase și dealuri acoperite de vegetație, pe care tot să le colinzi pe cărări neștiute.

Și spectacolul natural nu se oprește aici, fiindcă anual, din ianuarie și până în martie, în golful Samana pot fi văzute impresionantele balene cu cocoașă, ce se retrag aici cu sutele, chiar cu miile, pentru împerechere.

Dacă, la toate acestea, adăugăm și clima perfectă tot timpul anului, mulțimea de sporturi nautice și de activități de divertisment (snorkeling, scuba-diving, bodyboarding etc.), vibe-ul cosmopolit al peninsulei, și aici nu ne referim neapărat la satele tradiționale și casele tipice de pescari, ci, mai degrabă, la orășelele turistice, în care mulți europeni veniți în vacanță au decis să rămână, și unde găsești hoteluri excelente, baruri și restaurante și multe altele, înțelegi imediat de ce Samana este noul loc cool din Republica Dominicană.

Trebuie doar să-ți îndrepți atenția spre această zonă fabuloasă pentru a-i descoperi frumusețea exotică. Mici orașe fermecătoare te așteaptă în peninsulă.

În sud, Samana, pe numele complet de Santa Barbara de Samana, este capitala provinciei și un port liniștit ce-și duce viața în ritmuri lente, din care nu lipsesc acordurile muzicii – merengue, bachata și salsa, ce acompaniază ocupațiile de zi cu zi ale localnicilor, printre care pescuitul, agricultura și turismul sunt la loc de cinste. Nimic nu poate tulbura felul molcolm în care viața se întâmpă în această parte a lumii.

 

Poate că în timpul venirii balenelor în imensul golf orașul devine mai aglomerat, fiindcă spectacolul nu poate fi ratat de curioșii care vor să vadă, cu ochii lor, asemenea întâmplare.

Promenada lungă de doi kilometri, portul de agrement, cu tot felul de bărci pescărești și ambarcațiuni, dar și cu baruri, restaurante, terase și magazine, și mica insulă Cayo Levantado din apropiere, o perlă albă în mijlocul apelor, cu o plajă plină de palmieri, sunt tot atâtea atracții ce așteaptă să fie descoperite.

 

Nu departe de Samana, în partea de nord-est, dai peste Las Galeras, o mică localitate pescărească, al cărei farmec te face imediat să uiți de tine și de lume și să nu-ți dorești nimic altceva decât să lenevești pe plajele din apropiere, sau izolate în depărtare, asta dacă nu iei barca spre Playa Rincón, faimoasa plajă pe care a ajuns și Cristofor Columb, în 1943, în ultima lui oprire în drumul spre Americi.

Desigur, nu lipsesc numeroasele sporturi, pe uscat sau nautice, nici hotelurile, barurile, cluburile și restaurantele, unde te amesteci printre călătorii sosiți din Europa sau America, doritori de vacanțe exotice desăvârșite.

Dar cel mai vibrant oraș din peninsulă este Las Terrenas, un fost sat pescăresc care a devenit azi principalul centru turistic din Samana, un loc ce pare mai degrabă european decât dominican, dacă te uiți în zona hotelurilor, plajelor străjuite de palmieri înalți și restaurantelor, ce atrag, ca un magnet, turiștii francezi sau italieni. Recunoști imediat vibe-ul cosmopolit al locului, dar și atmosfera lejeră de vacanță, ce păstrează accentele dominicane.

Trebuie doar să-ți dorești să ajungi în Samana, o destinație de vacanță din ce în ce mai căutată, în care turoperatorul german DERTOUR este lider de piață. Iar o serie de argumente susțin din plin această poziție.

În primul rând, exclusivitatea la Grand Paradise Samana, hotelul de patru stele ce se bucură de o rată de recomandare de 90% pe portalul de turism HolidayCheck, atât pentru relaxarea pe care o oferă, cât și pentru sporturile nautice practicate aici.

Și, indiferent în ce colț al insulei vrei să te cazezi, trebuie să știi că, prin astfel de parteneriate, ai parte doar de cele mai bune resorturi și hoteluri, situate în cele mai pitorești locuri.

 

Hoteluri în Samana

Stai la Grand Bahia Principe El Portillo din Las Terrenas, cu plantațiile sale de palmieri, plaja de un kilometru și apele perfecte pentru snorkeling.

Sau la Luxury Bahia Principe Cayo Levantado Don Pablo Collection, situat deasupra golfului și a insulei, cu panorame incredibile.

Sau cazează-te la Luxury Bahia Principe Samana Don Pablo Collection din Las Galeras sau Grand Bahia Principe Cayacoa din orașul Samana.

Și asta pentru a te bucura de cele mai fascinante experiențe în una dintre cele mai frumoase vacanțe exotice din Republica Dominicană, de acum încolo în Samana.

Zbor către Samana

Lasă-ți imaginația să zboare spre locul unora dintre cele mai apreciate vacanțe exotice din Caraibe, și urmeaz-o apoi într-un zbor charter cu o aeronavă Condor direct către Samana, cu plecarea din Frankfurt, cursă pusă la dispoziție pentru prima oară de turoperatorul german începând din noiembrie 2017, și nu doar că vei căștiga timp prețios, de cel puțin trei ore pe sens, dar te vei bucura și de o serie de avantaje și de prețuri speciale.

La agențiile din România acreditate DERTOUR ai deja la dispoziție pachete turistice all-inclusive în Samana, cu oferte care includ nu doar hotelul și zborul, dar și transferul sau viza, astfel încât să nu te mai gândești decât la vacanță.

Pentru mai multe informații și oferte concrete, puteți apela la agenția Travel Matters, agenție acreditată DERTOUR în România.

Citește și alte articole similare

Abonează-te la newsletter ca să îți amintim periodic
că ai nevoie de o vacanță

Datele personale sunt folosite conform precizărilor din Politica de confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivaleaza cu acceptarea celor prezentate.