Acasa Travel Moods Activ San Francisco, o destinație dinamică în excursie în America

Travel Mood Activ

San Francisco, o destinație dinamică în excursie în America

Dacă te afli pentru prima oară în San Francisco, pornește în călătorie descoperind cele mai interesante locuri și privind cu nesaț spectaculosul oraș care, pentru european, poate fi punctul de plecare perfect într-o excursie în America.

Ai decis, urmează o excursie în America ce se va dovedi memorabilă. Dar de unde să începi?

De ce nu în San Francisco, locul unde se întâlnesc estul și vestul și unde te poți acomoda cel mai bine în acest clash cultural?

E mai simplu ca oricând să ajungi aici - caută cele mai rapide și mai avantajoase zboruri, aterizează în Statele Unite și pregătește-te de aventura americană. Rezervă din timp un transfer către oraș, fie privat fie de grup, ca să stai liniștit, și pregătește-te să cunoști un oraș dinamic, efervescent, plin de viață.

Experiențe pentru travel mood activ în excursie în San Francisco

1. Acomodează-te cu orașul

În excursie în America, pentru prima oară în San Francisco, poți să începi cu dreptul și să faci un tur de acomodare într-un autobuz supraetajat, cât să îți faci o idee despre câte are de oferit acest oraș fascinant.

De-a lungul călătoriei, coboară și cercetează de aproape acele monumente sau locuri pe care de-abia aștepți să le vezi mai bine - sunt 17 destinații de-a lungul traseului tău, fiecare vorbind despre istoria acestui loc special.

2. Mergi la Alcatraz

Știi deja că îți dorești să ajungi la Alcatraz, faimoasa închisoare de pe insulă, așa că nu îți rămâne decât să rezervi un tur VIP, care pornește din Union Square, unde te îmbarci într-un tramvai convertit ce te poartă pe străzile iconice ale orașului, trecând prin North Beach și Chinatown, pe drumul spre Pier 33, de unde iei feribotul spre insulă.

Pentru că ai prioritate, ajungi la fosta închisoare înaintea altor vizitatori și te bucuri de liniște în vreme ce te plimbi printre celulele care găzduiau odinioară infractori celebri, precum Al Capone, în vreme ce asculți un ghid audio – foști deținuți și gărzi îți povestesc despre experiențele pe care le-au trăit aici.

pin icon

Citește și alte articole despre San Francisco

3. O croazieră istorică

Poți vizita Alcatrazul, în excursie în America, și într-o croazieră ce pornește de la Pier 33 din Embarcadero și te poartă spre maiestuosul Golden Gate, unde nu știi dacă vrei să îți îndrepți privirea spre orașul care ți se proiectează glorios în față, sau spre pod.

Apoi ajungi pe insulă, celebra The Rock ce găzduiește fosta închisoare unde și-a ispășit pedeapsa Machine Gun Kelly, și afli povești despre evadări spectaculoase, plimbându-te printre celule. După întoarcerea pe uscat, te așteaptă o croazieră fabuloasă la apus, o plimbare pe sub Bay Bridge și Golden Gate în vreme ce te bucuri de un pahar de vin.

4. San Francisco în jumătate de zi

Cel mai simplu mod de a explora orașul este să te îmbarci într-un tur de o jumătate de zi (cu plecare dimineața sau după-amiaza, după cum îți dorești) care te duce spre Golden Gate Park, către morile de vânt de pe Ocean Beach, la Japanese Tea Garden, în josul străzilor străjuite de clădirile victoriene deja celebre, pe Barbary Coast și peste Golden Gate (unde te și oprești pentru câteva fotografii din cel mai panoramic punct).

Multe alte obiective ți se derulează în față, laolaltă cu istorii despre San Francisco, de la colonizarea spaniolă până la goana după aur.

5. O plimbare pe coastă

Străbate două dintre cartierele orașului într-un tur ce începe la Fisherman‘s Wharf, unde îți întâlnești ghidul și de unde ajungi repede într-un punct din care sorbi din priviri golful și Golden Gate Bridge.

Treci printre vânzătorii ambulanți, performerii și turiștii ce formează o mulțime animată, și te îndrepți către Russian Hill, trecând pe lângă celebra stradă Lombard, înclinată și spectaculoasă. Apoi prin Little Italy, Washington Square Park, Telegraph Hill și Levi‘s Plaza îți completează călătoria de inițiere în tainele orașului.

6. Pe bicicletă spre Golden Gate

Un tur cu bicicleta ce te duce către Golden Gate Bridge este o experiență pe care vrei să o încerci, ca să simți pulsul orașului.

Pornești de la Fisherman‘s Wharf, străbați San Francisco Bay, aluneci pe roți pe lângă Aquatic Park Cove, privești către Alcatraz, continui spre Fort Mason Center, Palace of Fine Arts și Crissy Field, iar apoi ajungi la Fort Point, baza podului. Străbate cei peste doi kilometri și jumătate de pod, și încheie-ți turul în fermecătorul Sausalito.

7. O drumeție urbană

Explorează San Francisco într-o drumeție urbană de opt kilometri ce începe de la istoricul teatru Castro. Nu e nevoie să fii în cea mai bună formă, dar pregărește-te să înfrunți străzile abrupte, în vreme ce străbați Kite Hill, Seward Street Slides, pădurea de eucalipt din spatele turnului Sutro, și ajungi în punctul maxim din Twin Peaks, apoi avântă-te spre Tank Hill, de unde admiri Golden Gate Park și uriașul pod.

Treci prin cartiere la care turiștii nu ajung niciodată, contempli golful și te bucuri de o experiență neprețuită în excursie în America, simțindu-i cu adevărat spiritul.

8. Croazieră cu șampanie

De ce să nu te răsfeți puțin în acest sejur în San Francisco? Cel mai bun mod în care poți face asta este să rezervi o croazieră ce pornește de la Pier 3 și te duce spre Golden Gate, Alcatraz, Sausalito și Tiburon, în vreme ce tu te bucuri de priveliști și savurezi un brunch delicios în plină briză.

Nimic nu se compară cu panorama asupra orașului pe care o admiri sorbind un pahar de șampanie.

9. Navighează în ape limpezi

Respiră aerul sărat al oceanului navigând prin apele golfului, în catamaranul ce te poartă de-a lungul orașului, minunează-te de leii de mare care se scaldă în soare, uită-te cu nostalgie spre insula Alcatraz, înalță-ți privirea spre Golden Gate Bridge, ascultă povești despre corăbii ce au acostat aici de-a lungul vremurilor, ajungi în Sausalito, iar apoi întoarce-te în San Francisco, bogat în impresii și revigorat de frumusețea locurilor.

10. O aventură gastronomică

San Francisco este un oraș ce trebuie descoperit și din punct de vedere culinar, în excursie în America.

Pornește într-o explorare a cartierului Chinatown, amuză-te la vederea decorațiunilor ce împodobesc străzile, vizitează o farmacie cu specific și ajungi la un templu budist unde afli povești despre istoria religioasă a cartierului, apoi mergi către o fabrică unde sunt produse prăjiturele cu răvaș - iar de-a lungul traseului sau la finalul său ia un prânz chinezesc savuros de 10 feluri.

11. Festin în Mica Italie

Influențele migranților au fost dintotdeauna binevenite în San Francisco, și ai ocazia să observi acest lucru într-un tur în plimbare prin Little Italy, ce începe de la Washington Square Park, de unde pornești spre magazine, cafenele și restaurante italienești, stai la taclale cu proprietarii prietenoși și deguști bunătățile pe care le produc ei, de la cafea la ulei de măsline, diverse sortimente delicioase de mezeluri, pâine sau trufe.

12. San Francisco din zbor

O experiență pe care nu ți-o poți refuza în excursie în America este un tur cu elicopterul, survolând San Francisco și zona golfului.

Te îmbarci de la Union Square sau Fisherman’s Wharf și te relaxezi, sorbind din priviri o panoramă uluitoare asupra acestui oraș magnific, o imagine pe care nu vei putea să o ștergi nicicând din memorie și care cuprinde Alcatrazul, oceanul, orașul cu cele mai iconice clădiri ale sale, iar dacă vremea o permite, treci peste și pe sub Golden Gate, ca să îți închei în stil mare șederea în oraș.

Dacă mai ai vreme și îți dorești să explorezi încă mai în amănunt San Francisco în această excursie în America, am pregătit încă mai multe idei de experiențe pentru tine.

Citește și alte articole similare

Abonează-te la newsletter ca să îți amintim periodic
că ai nevoie de o vacanță

Datele personale sunt folosite conform precizărilor din Politica de confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivaleaza cu acceptarea celor prezentate.