Acasa Travel Moods Relaxare Sejur în Algarve, unde Atlanticul atinge vechiul continent

Travel Mood Relaxare

Sejur în Algarve, unde Atlanticul atinge vechiul continent

Un sejur în Algarve nu e doar o idee de o vară, ci e o ocazie să te îndrăgostești pentru totdeauna de sudul coastei portugheze ce atinge Atlanticul. Explorează tărâmul însorit în care există un loc perfect pentru fiecare iubitor de soare.

Tocmai în sudul extrem al Portugaliei, acolo unde pământul se oprește în Oceanul Atlantic cu un țărm lung de peste 155 de kilometri, trebuie să ajungi pentru un sejur în Algarve, cea mai populară destinație de vacanță din Europa pentru îndrăgostiții de mare și soare și una dintre cele mai accesibile ca preț.

Peste 150 de plaje aurii se succed de-a lungul coastei însorite, învăluite într-o climă blândă, cu veri lungi și temperaturi plăcute mai tot timpul anului și cu o vegetație tropicală ce dă acele accente și creează acea atmosferă de relaxare pe care o cauți la nesfârșit. Printre ele găsești cele mai bune plaje din Europa, de la cele mai întinse, care se strecoară lin în mare, până la cele dramatice, cu stânci spectaculoase și peșteri marine, ce sălășluiesc în mici golfuri impresionante.

Oraș după oraș, cu străzi pietruite ce se pierd printre clădiri de inspirație maură, și stațiune după stațiune, care mai de care mai fermecătoare, te așteaptă pentru a descoperi frumusețea acestei regiuni de vis din Peninsula Iberică.

Dar de unde să începi? Primul răspuns ar fi de oriunde, dar sunt câteva stațiuni și orașe care ies în evidență, care te fac să te simți cu adevărat bine într-un sejur în Algarve și de unde poți să pornești oricând în explorarea imensei coaste scăldate în mare și soare, în căutarea plajei perfecte.

Quarteira

Quarteira este una dintre stațiunile importante din Algarve, care încă păstrează spiritul portughez, în ciuda dezvoltării rapide pe care a cunoscut-o în ultimii ani, ce a transformat micul sat pescăresc ce era odată, într-unul dintre cele mai apreciate locuri de vacanță de pe coasta de sud a Portugaliei.

Pădurile de pini și plajele sale aurii, întinse și faimoase, care pătrund lent în apele albastre și calme ale oceanului, îi conferă aerul potivit pentru un sejur în Algarve alături de familie. Mai ales că aici găsești și parcuri acvatice și o mulțime de sporturi nautice.

De asemenea, zona este cunoscută pentru terenurile de golf impecabile din apropiere, pe care poți practica oricând celebrul sport. Promenada din fața mării, presărată de un șir lung de palmieri exotici, de hoteluri, restaurante și baruri cu terase, se întinde liniștită și cheamă la plimbări plăcute și relaxante în briza caldă a mării. Undeva în vestul plajei încă poți vedea pescarii cum își pregătesc plasele pentru a porni pe ape. Și, tot plimbându-te de-a lungul plajei, nici nu-ți dai seama când ai ajuns în Vilamoura.

Vilamoura

Vilamoura, unul dintre cele mai mari resorturi private din Algarve, este și cea mai prestigioasă destinație turistică din Portugalia. Portul turistic, bijuteria din Vilamoura, cu ambarcațiunile sale impunătoare, cu hotelurile de lux, casele de vacanță somptuoase, magazinele, cazinoul, restaurantele și barurile sale elegante și vibrante reprezintă atracția principală a stațiunii, în care viața pulsează în accente fabuloase, zi și noapte, fiindcă tot aici se află și cele mai multe cluburi de noapte.

Trebuie doar să te plimbi în cel mai mare port de agrement din Portugalia și te și pierzi în atmosfera relaxată, alături de celebrități din toată lumea. Cele două plaje cu nisip auriu, Praia da Marina și Praia da Falésia, te îmbie pentru porția perfectă de mare și soare, tolănit pe șezlonguri și ascultând ritmurile lente ale muzicii mixate de DJ-ii mereu prezenți la datorie.

Numeroasele facilități din Vilamoura atrag deopotrivă tinerii, familiile cu copii, pasionații de sporturi nautice și de iahturi, dar și practicanții de golf, Vilamoura fiind un loc faimos în lume pentru terenurile sale de golf și pentru competițiile internaționale care se desfășoară aici.

Albufeira

Printre cele mai populare stațiuni pentru un sejur în Algarve, Albufeira atrage mii de turiști anual, fiind destinația perfectă pentru familii, cupluri sau pentru amatorii de distracții ce țin până în zori. Orașul vechi este fermecător, cu străzile sale înguste și pietruite, pline de magazine, baruri și restaurante, ce-și fac loc printre casele frumoase, construite în specificul maur al zonei, și reprezintă, de altfel, și zona mai liniștită a resortului, în timp ce viața de noapte de află în São João și Montechoro.

Fostul sat pescăresc aproape că a dispărut fără urmă dacă pui la socoteală multitudinea de hoteluri ridicate începând cu anii 60, însă micul port pescăresc, unde pescarii își desfășoară vechea meserie, și Praia dos Pescadores, acea plajă cu bărci pescărești frumos colorate și unde simți mirosul grătarelor pline de pește proaspăt, încă aduc aminte de specificul locului.

Una dintre atracțiile stațiunii, pe lângă plajele sale cu nisip fin, cu stânci și faleze înalte ce strălucesc în soare, este portul turistic, ce iese în evidență datorită clădirilor văruite în culori vii, pe care nu ai cum să le ratezi. În Albufeira găsești orice și de bucuri de orice!

pin icon

Citește și alte articole despre Algarve

Lagos

Lagos este orașul vestic în care trebuie să-ți petreci câteva zile într-un sejur în Algarve, mai ales dacă iubești surfing-ul și viața vibrantă de noapte. Pe lângă acestea, farmecul istoric al orașului, cu zidul de secol XVI ce delimitează orașul vechi, în care străzi pietruite se opresc în piațete încântătoare și trec pe lângă biserici din alte timpuri, dar îți conduc pașii și spre portul de unde porneau pe ape, în trecut, marii navigatori ai lumii, atrage pe oricine.

Desigur, nu poate fi trecut cu vederea țărmul mai mult decât spectaculos din apropierea Lagos-ului, plin de stânci, peșteri marine și plaje străjuite de pereți stâncoși și autoritari, printre care se remarcă Praia da Dona Ana. Și totuși, Meia Praia, ce se întinde pe nu mai puțin de patru kilometri, este lipsită de stânci, fiindcă se află într-un golf natural imens, ce o face foarte atractivă pentru familiile cu copii. Multe restaurante și baruri se întind de-a lungul ei, iar sporturile nautice se află la ele acasă.

Portimao

Cel mai mare centru comercial din vestul regiunii și al doilea cel mai populat oraș din Algarve, Portimao rămâne mereu o alegere pentru zile de relaxare în soarele ce încălzește apele Atlanticului, mai ales datorită celebrei sale plaje, Praia da Rocha, care a devenit, de-a lungul anilor, un real resort, cu hoteluri, restaurante și cluburi foarte atractive.

Mai mult, în estul plajei, acolo unde râul ce străbate orașul se varsă în ocean, descoperi un port turistic ca nici un altul, ale cărui culori sunt cu adevărat ieșite din comun. Din Portimao te poți aventura într-o serie de aventuri atractive, cum ar fi croazierele pentru pescuit sau pentru a urmări balenele în larg, excursiile pentru a vizita peșterile din zonă și multe altele.

Acum, că ți-ai făcut o primă impresie despre fabuloasa regiune din sudul Portugaliei, iată și câteva experiențe de neratat într-un sejur în Algarve în care domină soarele.

Vizitează spectaculoasele peșteri Benagil

Dacă te afli în Portimao, nu ezita să mergi într-un tur cu barca pentru a vedea și a te strecura în unele dintre cele mai frumoase peșteri marine din Europa, peșterile Benagil. Formațiunile stâncoase sculpate într-un mod magic de natură ascund plaje cu totul unice, într-un decor de poveste.

Pe motocicletă în Algarve

Profită de șederea în Portimao și pornește într-un tur privat cu motocicleta din centrul orașului, ce te poartă spre Alvor, Lagoa și Praia da Rocha, în căutarea celor mai bune locuri cu mâncare, pentru a descoperi cele mai apetisante preparate din pește proaspăt și fructe de mare, dar și cele mai delicioase deserturi. Și dacă adaugi și vinul de la o podgorie din apropiere de Lagoa, totul se transformă într-un răsfăț permanent al simțurilor.

O croazieră cu catamaranul, de-a lungul țărmului

Dacă ai ales pentru un sejur în Algarve stațiunea Albufeira, nu-ți refuza plăcerea de a porni într-o croazieră cu catamaranul de-a lungul coastelor spectaculoase, pentru a te relaxa și a admira formațiunile stâncoase și peșterile impresionate ce ies la iveală în timp ce înaintezi pe apele mereu albastre ale oceanului.

În inima ținuturilor din Algarve

Albufeira este locul din care te aventurezi într-un tur cu un Jeep, pentru a descoperi partea autentică a regiunii Algarve, cu sate idilice în care ritmurile vieții tradiționale sunt păstrate cu sfințenie și unde produsele locale de care te bucuri pe traseu au un gust desăvârșit.

Dacă te fascinează superbul Algarve, descoperă o listă întreagă de activități palpitante sau relaxante de care poți să ai parte aici și cele mai bune locuri de cazare de pe coastă.

Citește și alte articole similare

Abonează-te la newsletter ca să îți amintim periodic
că ai nevoie de o vacanță

Datele personale sunt folosite conform precizărilor din Politica de confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivaleaza cu acceptarea celor prezentate.