Acasa Travel Moods Mixt Sejur în Bora Bora, insula magică din mijlocul Pacificului

Travel Mood Mixt

Sejur în Bora Bora, insula magică din mijlocul Pacificului

Un sejur în Bora Bora te ține mereu într-o stare de visare, fie că explorezi spectaculoasa insulă, că te cufunzi în laguna fascinantă sau te înalți, în zbor, ca să privești de sus magia pe care o descriu apele, uscatul și vegetația atât de abundentă.

Sunt multe motive pentru care poți să îți dorești un sejur în Bora Bora, destinația magică din mijlocul Pacificului care nu încetează să fascineze iubitorii de mare, soare, relaxare sau aventură. Aici natura se desfășoară în plenitudinea forțelor ei și este, de oriunde te-ai uita, emoționantă în frumusețea sa.

De altfel, insula din Polinezia Franceză este considerată, pe bună dreptate, una dintre cele mai frumoase ale lumii, ivindu-se din ape cu vârfurile muntoase vulcanice care o domină, nu rareori înconjurate de o adunare deloc amenințătoare de nori.

Parte din arhipelagul Tahiti, Bora Bora este o destinație pentru cei care caută etern soarele – dar și pentru îndrăgostiții care sunt atrași perpetuu aici de magia locurilor și de liniștea acestui ținut izolat.

Deși pare departe, la capătul lumii, Bora Bora este la (doar) opt ore de zbor de Los Angeles. Dar un astfel de obstacol nu poate sta în calea ta când vine vorba să călătorești – mai cu seamă că, în vacanță în Bora Bora, relaxarea se împletește armonios cu o mulțime de activități ce te bucură și te revigorează. 

Experiențe pentru travel mood mixt în sejur în Bora Bora

1. Vizitează insula în sejur în Bora Bora

Bora Bora este extrem de spectaculoasă, mai ales când ajungi să o explorezi în întregime, o acțiune care se dovedește, în unele cazuri, extrem de dificilă, având în vedere caracterul vulcanic al insulei. Dar, cum drumul anevoios duce de multe ori la frumuseți ascunse, care se dezvăluie doar celor care nu se tem de micile obstacole și caută soluții pentru a le depăși, poți oricând închiria o mașină pentru a descoperi insula pe cont propriu.

Însă, cea mai bună alegere este să pornești într-un tur cu un 4X4, astfel încât să te deplasezi ușor pe terenul accidentat și să nu-ți scape nimic, nici cele mai impresionante priveliști și lagune albastre protejate de stânci, pe care le admiri din cele mai bune puncte de observație, nici vestigiile celui de-al doilea Război Mondial, nici o mică plantație, unde te îndulcești cu fructe exotice delicioase.

2. Explorează laguna

Ok, insula, cu cele două cratere vulcanice și cu vegetația sa tropicală, este spectaculoasă, dar ceea ce face ca lumea să fie complet cucerită, fiindcă da, oricine este înnebunit după un sejur în Bora Bora, este laguna cu apele sale de safir, indigo și turcoaz și cu recifurile sale multicolore, care te face să-ți dorești să-ți duci viața doar pe apă.

Fie că te avânți în explorarea apelor clare, de mică adâncime, direct din bungaloul în care te-ai cazat deasupra oceanului, fie de pe orice plajă din jurul insulei, sau că alegi un tur de snorkeling, care te poartă în cele mai bune locuri pentru a pluti deasupra lumii subacvatice din preajma recifului de corali, sau că optezi pentru un tur cu un jet ski, laguna este mereu vedeta din Bora Bora.

pin icon

Citește și alte articole despre Oceania

3. Înoată cu rechinii și cu pisicile de mare

Sună înfricoșător, dar nu este nici pe departe atât de înfricoșător, dacă te gândești că înotul cu rechinii și cu pisicile de mare, chiar și hrănirea lor, este o activitate foarte răspândită într-un sejur în Bora Bora. Nu-ți rămîne decât să trăiești din plin această experiență entuziasmantă și să pornești într-un tur cu o barcă motorizată în spectaculoasa lagună albastră, pentru sesiuni de snorkeling uluitoare, în care înoți deasupra rechinilor și pisicilor de mare și, dacă ai curaj, urmărești, chiar din apă, cum ghidul tău hrănește cu mâna rechinii ce se adună în preajmă.

4. O croazieră reconfortantă

Frumusețea lagunei nu-ți dă pace, nici ție, nici împătimiților de croaziere, gata să navigheze și să ancoreze oricând și oriunde în aceste ape cristaline din Bora Bora. Ridică pânzele și pornește într-o croazieră de vis cu un catamaran impunător, în laguna plină de mici insule (motu), ce oferă unele dintre cele mai răpitoare priveliști.

Relaxează-te la bordul vasului, în timp ce înaintezi în briza plăcută, sorbind băuturi reci și ascultând muzică bună, și lasă-te surprins de imaginile spectaculoase ale insulei vulcanice, cu cei doi munți ai ei, ce se ridică în mijlocul oceanului calm, ce-ți dă sentimentul de plutire continuă într-o liniște acvatică desăvârșită.

5. Căpitanul propriului vas

Dacă vrei să fii căpitanul propriului vas și să explorezi independent laguna, închiriază o barcă cu motor și pornește în căutarea celor mai spectaculoase plaje și peisaje din Bora Bora. Oprește-te doar acolo unde vrei, în apele diafane care te îmbie la înot, descoperă plajele retrase, accesibile doar cu barca, trage la mal doar pe cele care te atrag cu adevărat, pentru scurte plimbări, și pornește din nou în căutarea celor mai frumoase grădini de corali.

6. Scufundări în lumea de sub ape

Ai fost pe uscat, ai fost și pe ape și-ți dorești și mai mult în exoticul sejur din Bora Bora, fiindcă aventurile în acest paradis din Pacific nu se opresc aici, mai ales că oceanul are încă multe de oferit. Profită de abundența vieții marine și explorează lumea din adâncurile uneia dintre cele mai faimoase lagune din lume.

Vezi care sunt cele mai bune locuri și fă scufundări, pentru a descoperi biodiversitatea unică din preajma recifului. Pisicile de mare, țestoasele și rechinii de recif sunt ceva comun aici, în adâncurile din Bora Bora, alături de multe specii de pești frumos colorați.

7. Pacificul la apus și o cină la St James

Cum vă puteți petrece mai armonios o seară în doi în Bora Bora decât într-o croazieră care vă poartă spre apusul splendid din ocean, la ora la care albastrul infinit al cerului face loc multitudinii de tonuri însângerate ce anunță căderea nopții? Îmbarcați într-o canoe tradițională, străbateți apele alături de alte câteva cupluri și admirați panorama uluitoare a apelor ce se întunecă.

Dar spectacolul natural la care sunteți părtași nu e totul, pentru că după el urmează o experiență încă mai plăcută - cina romantică la celebrul și rafinatul restauran St James, din Vaitape. Cu un meniu fabulos și o listă excelentă de vinuri, este locul unde vreți să încercați o porție de miel cu condimente sau tournedos Rossini avec purée aux truffes, altă specialitate savuroasă.

8. Relaxează-te pe plaja Matira

De cum pășești pe nisipul fin, ce se întinde alb de-a lungul apelor calme și albastre ale oceanului, într-un contrast natural de o frumusețe impunătoare, potențată de verdele palmierilor și dealurilor împădurite ce-i străjuiesc cealaltă latură, înțelegi imediat de ce Matira este adesea considerată una dintre cele mai frumoase plaje din lume.

Și are avantajul de a fi publică, așa că poți să ai acces pe plajă când vrei și cum vrei. Îți rămâne doar să te relaxezi, fie în umbra răcoroasă de sub palmieri, fie în soarele plăcut, ce încălzește întreaga atmosferă.

9. Bloody Mary's, mai mult decât un restaurant

Dacă vrei nu doar să mănânci, ci să trăiești experiențe culinare autentice, atunci trebuie să treci, cel puțin o dată, pe la restaurantul Bloody Mary's din Bora Bora. Nisipul de pe jos, acoperișul de stuf și plantele exotice creează acea atmosferă relaxată de care ai nevoie și în care vedeta principală este doar mâncarea, mereu proaspătă și gustoasă, mai ales că multe dintre specialități se bazează pe fructele de mare și peștii prinși în ziua respectivă.

Desigur, asta doar atunci când nu se filmează unele dintre episoadele reality show-ului Keeping Up with the Kardashians, cum s-a mai întâmplat.

10. Un picnic pe o mică insulă din lagună

Alege un alt gen de experiență culinară în sejur în Bora Bora și fă în așa fel încât să te bucuri de un picnic pe una dintre multiplele motu (mică insulă) din lagună.

Trebuie doar să iei legătura cu personalul de la resort, pentru a pregăti preparatele gourmet preferate și a organiza în amănunt această aventură culinară.

Daca ți-am trezit apetitul pentru astfel de vacanțe te invităm să descoperi si alte idei din colecția Soare & Mare.

Citește și alte articole similare

Abonează-te la newsletter ca să îți amintim periodic
că ai nevoie de o vacanță

Datele personale sunt folosite conform precizărilor din Politica de confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivaleaza cu acceptarea celor prezentate.