Acasa Travel Moods Evadare Six Senses Douro Valley: evadează cu stil într-un sejur în Portugalia

Travel Mood Evadare

Six Senses Douro Valley: evadează cu stil într-un sejur în Portugalia

Un sejur în Portugalia devine de neuitat cu o escapadă la Six Senses Douro Valley, un loc de poveste situat în mijlocul dealurilor pe care se pârguiesc în soare strugurii dulci din care se extrage renumitul vin de Porto.

Lasă totul deoparte și trăiește poezia unei evadări în natură într-un sejur în Portugalia, și nu oriunde, ci doar acolo unde contururile ample ale dealurilor încărcate de viță-de-vie se succed armonios și se dau la o parte pentru a face loc râului ce curge sub razele soarelui și care formează valea Douro, a cărei frumusețe copleșitoare este protejată de UNESCO, astfel încât nimeni și nimic în lume să nu o poată altera.

Aici, în cea mai veche regiune viticolă delimitată din lume, în vârful unui deal roditor, ce domină priveliștea cuceritoare, se înalță în liniște, în deplină armonie cu natura darnică, un conac superb de secol XIX, renovat impecabil, ce adăpostește hotelul de lux Six Senses Douro Valley.

Poziționarea hotelului în valea Douro nu este deloc întâmplătoare, fiindcă toate hotelurile, resorturile și spa-urile Six Senses se află doar în unele dintre cele mai frumoase locuri din lume, alese în așa fel încât misiunea de a ajuta oamenii să se reconecteze cu sine, cu ceilalți și cu lumea din jur să nu fie doar o promisiune deșartă, ci o realitate pe care o descoperi și de care te bucuri constant.

Oricare din cele 41 de camere de oaspeți, nouă apartamente și șapte vile ale proprietății, unele cu piscine private, altele cu grădini și priveliști ce-ți taie respirația, descrise fie de plantațiile de vie, de păduri sau de râul Douro, creează o atmosferă intimă într-un spațiu ce devine imediat personal. Legătura cu trecutul este păstrată cu stil și se regăsește în elemente de decor atent alese, astfel încât nimic să nu tulbure estetica generală a vechiului conac, dar nici să nu-ți lipsească ceva din facilitățile unui stil de viață modern.

Și când adaugi serviciile excelente ale hotelului, oferite cu empatie și izvorâte constant din dorința de a-și surprinde oaspeții într-un mod cât mai plăcut și cu totul neașteptat, provocând normele cu care ești obișnuit, nu-ți rămâne decât să te lași pradă unui răsfăț permanent al tuturor simțurilor, și nu numai.

Acordă-ți pauza pe care o meriți din plin și pornește în această aventură a simțurilor într-un sejur în Portugalia, la Six Senses Douro Valley, pentru a simți că trăiești din nou cu adevărat. Nu-ți refuza nimic din ce-ți oferă proprietatea, fiindcă nimic nu e de refuzat.

Pășește în biblioteca de vinuri, în al cărei decor eclectic descoperi o varietate de vinuri din regiune, doar cele mai bune, pe care le deguști sub atenta îndrumare a somelierului casei.

Bucură-te de mesele pregătite cu pasiune, folosind produse culese din vale, din împrejurimi sau din grădinile proprii doar atunci când e nevoie de ele, astfel încât fructele, legumele și plantele aromatice, crescute organic, să fie mereu proaspete, condiție esențială pentru a avea parte de cele mai savuroase meniuri construite după rețete locale, a căror diversitate este strâns legată de sezon, ca o continuă celebrare a regiunii și naturii.

Servește-le fie în restaurantul ce creează, prin elementele sale de decor clasice, o atmosferă intimă și relaxată, fie în zona bucătăriei deschise, unde ai ocazia să-l vezi la lucru pe chef-ul care gătește delicioasele preparate chiar în fața ochilor tăi, pentru o experiență gastronomică și mai personală.

Sau ia masa direct pe terasa frumos pavată cu piatră, la una dintre mesele poziționate strategic în jurul fântânii din mijloc, pentru a nu-ți lipsi peisajele cu dealurile încărcate cu viță-de-vie ce înconjoară proprietatea. Pentru momentele în care vrei să stai de vorbă la un pahar, ai oricând la dispoziție zona de bar și de lounge, unde găsești și o masă de biliard, dar și jocuri de masă.

Nu-ți refuza răsfățul ultim și încearcă terapiile speciale din zona de spa, ce cuprinde nu mai puțin de zece camere de tratament, piscina încălzită din interior, cu jeturi de apă, piscina exterioară și sala de gimnastică dotată cu echipamente de ultimă generație.

Cei mai buni experți îți oferă tratamente holistice, astfel încât să-ți recapeți energia, strălucirea și buna dispoziție. Orice ai alege, de la tratamentele faciale, la cele de corp sau masaje, trebuie să știi că serviciile de spa oferite aici se bucură de apreciere și recunoaștere internațională, fiind premiate în cadrul galalelor Spa Awards 2017, Condé Nast Traveller Spa Awards 2016 și Spa Finder Wellness Travel Awards 2016.

Și dacă tot a venit vorba de premii, mai trebuie spus că, pe lângă acestea, hotelul a reușit să câștige, în scurtul timp trecut de la deschiderea din 2016 și până astăzi, aprecierea industriei și a publicului, fiind numit hotelul numărul unu în Portugalia în cadrul TripAdvisor Travelers’ Choice Awards 2017 și inclus în top 25 resorturi din Europa de către Condé Nast Traveller US, în cadrul Reader’s Choice Awards 2016.

Trecând peste această paranteză, nu te gândi nici o clipă că experiențele de care ai parte la Six Senses Douro Valley se opresc aici, fiindcă, până la urmă, te afli în sejur în Portugalia, într-una dintre cele mai apreciate și mai frumoase regiuni viticole din lume, incluse în patrimonul mondial UNESCO.

Pe drumul vinului de Porto

Profită de specificul regiunii și ia parte la activitățile fascinante ce te introduc în lumea vinului de Porto, produs în exclusivitate în această vale, a cărei reputație este cunoscută în lumea întreagă.

Vizitează Port Knox, o pivniță de vinuri din vârful unui munte din apropiere, la care ajungi doar după ce traversezi plantațiile de viță-de-vie ce-ți stau în cale. Odată ajuns, află chiar de la propietarul cramei secretele învechirii vinului de Porto, păstrat în cuve imense de lemn, și degustă renumitul vin, trecând de la cel de 10 ani, la cel de 20, 40, și chiar de 100 de ani. Și nu uita că, pe lângă această experiență memorabilă, poți avea parte de degustări profesioniste oricând în biblioteca de vinuri a hotelului, ce se mândrește cu o colecție impresionantă, îngrijită de somelierul casei.

Nu evita să mergi în excursii cu elicopterul, pe parcursul cărora nu doar că ai privilegiul de a admira din zbor frumusețea continuă a văii, ci descoperi și podgoriile istorice din regiune, cum ar fi Quinta de Ervamoira, Quinta do Crasto și Quinta Nova. De asemenea, hotelul îți oferă ocazia de a vizita și Quinta do Vesúvio, dar și Quinta do Bom Retiro, care de obicei nu sunt deschise publicului larg. Desigur, poți ajunge la aceste podgorii renumite și altfel decât cu elicopterul, trebuie doar să alegi ce preferi.

Descoperă atracțiile fascinante din istorica vale

Nu trebuie decât să pornești la drum, într-o plimbare ghidată în valea Douro, și nu mică îți va fi surprinderea cand dai peste sate idilice, biserici istorice și castele de poveste, presărate ici și colo.

Desigur, o bicicletă electrică îți poate ușura oricând misiunea, iar o excursie cu elicopterul este un vis ce devine realitate. Tot în această vale poți descoperi și admira o mulțime de păsări, atunci când nu pornești într-o croazieră de-a lungul râului, pentru a vedea de pe apă podgoriile renumite în lume și a te bucura, la bordul vasului, de prânz sau de cină și de un pahar de vin de Porto atent ales.

Aventuri în valea Douro

Din când în când, emoțiile unei aventuri în valea Douro îți pigmentează frumosul sejur în Portugalia și sunt bine-venite. Fie că alegi să cobori în coardă în cascadele râului Douro, fie că preferi cărările accidentate pe care le întâlnești pretutindeni în vale, pentru a te aventura cu bicicleta, sau că rememorezi clipele din copilărie, cățărându-te pur și simplu în copaci, ghizii hotelului îți vin mereu în ajutor și te îndrumă doar spre acele aventuri care îți implică toate simțurile și-ți oferă cea mai mare bucurie.

Și, cum experiențele nu se opresc nici aici, trebuie doar să ajungi la Six Senses Douro Valley, pentru a descoperi cu ce te mai surprinde incredibilul hotel.

Află mai multe despre conceptul de hoteluri Six Senses sau, dacă vrei să îți prelungești sejurul în Portugalia cu o excursie în Porto, află cum îți poți petrece timpul în cel mai plăcut mod.

Citește și alte articole similare

Abonează-te la newsletter ca să îți amintim periodic
că ai nevoie de o vacanță

Datele personale sunt folosite conform precizărilor din Politica de confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivaleaza cu acceptarea celor prezentate.