Acasa Experiențe de călătorie Experiențe de călătorie unice Explorează Tulum, cunoaște o comunitate mayașă, fă snorkeling în ape subterane & aruncă-te pe tiroliene în junglă

Explorează Tulum, cunoaște o comunitate mayașă, fă snorkeling în ape subterane & aruncă-te pe tiroliene în junglă

79 Reviews

Playa Del Carmen / Mexic

Durată: 9 ore

Furnizor:

Viator

De la 114

Scurtă descriere:

Părăsește Playa del Carmen pentru o zi ce-ți oferă o experiență culturală și activități pline de adrenalină. Începe cu o vizită la Tulum, un vechi oraș mayaș de pe coastă, unde se află rămășițe arheologice și plaje frumoase. Apoi vizitează o cumintate mayașă modernă înainte de a intra în junglă pentru a explora două râuri subterane ce formează un sistem vast. Fă snorkeling în apele din caverne și apoi urcă la bordul unui Unimog 4x4 pentru o călătorie senzațională spre o serie de aventuri pe tiroliană și coborâri în rapel. Bucură-te de un prânz delicios, stil bufet, cu preparate din gastronomia Maya.

Repere:

  • Excursie de 10 ore în peninsula Yucatán spre Tulum, Sac Actun și Nohoch Nah Chich, din Playa del Carmen;
  • Vizitează situl arheologic de la Tulum, un oraș antic pe țărmul Mării Caraibilor;
  • Fă snorkeling în unul dintre cele mai lungi sisteme de peșteri subterane din lume;
  • Traversează jungla cu un autovehicul 4x4, coboară în rapel într-o cenotă și zboară de-a lungul a trei tiroliene;
  • Oprește-te la Rancho San Felipe, o comunitate Maya, și experimentează o ceremonie de purificare;
  • Dobândește cunoștințe despre istoria așezării Tulum și despre biodeviersitatea junglei, de la un ghid cunoscător;
  • Prânz tradițional tip bufet și transport dus-întors de la hotelurile din Playa del Carmen și de pe Riviera Maya, incluse.

La ce să te aștepți:

Bucură-te de preluarea convenabilă de la hotelul tău din Playa del Carmen și călătorește cu ghidul tău spre Tulum, orașul cu ziduri de fortificație care se află într-o locație de invidiat. Aflat pe marginea unei faleze înalte, Tulum se înalță deasupra Mării Caraibilor și a unei plaje cu nisip alb. La ruine, află despre orașul acum abandonat, care a fost locuit doar de nobili Maya, înalți preoți și cetățeni importanți, după care bucură-te de timp liber pe plaja din apropiere.

După aceea, vizitează Rancho San Felipe, o comunitate mayașă formată din 30 de locuitori; o parte din veniturile acestui tur susțin dezvoltarea sustenabilă a comunităților mayașe locale. Întâlnește un șaman în timpul unei ceremonii de purificare tradiționale. Apoi, urmează un scurt traseu prin junglă și intră în Sac Actun (Peștera Albă) și în Nohoch Nah Chich (Colivia Gigantică), al doilea și al treilea cel mai lung sistem de peșteri din regiunea Yucatan.

Urmează-ți ghidul în interiorul peșterilor și află despre descoperirea și explorarea continuă a întinsei rețele de râuri subterane, care include pasaje spre Tulum. Ajungi la o cenotă și faci snorkeling în ape cristaline, înconjurat de formațiuni de stâncă dramatice, precum stalactitele și stalagmitele.

Mai departe, călătorești prin pădurea luxuriantă la bordul unui Unimog Mercedes-Benz, un vehicul masiv 4x4. Te oprești pentru a coborî 12 metri în rapel la Yaxmuul, o altă cenotă. Bucură-te de senzațiile tari în timp ce aluneci de-a lungul a trei tiroliene, în vârful copacilor; fii pregătit pentru un final în care te uzi. Încheie-ți ziua cu un prânz tip bufet satisfăcător, din preparate mayașe clasice.

Apoi urcă la bordul vehiculului tău dotat cu aer condiționat și relaxează-te în timpul călătoriei de întoarcere spre Playa del Carmen. Turul se încheie seara, cu lăsarea ta la hotel.

Vezi și alte experiențe din Playa Del Carmen

Experiențe de călătorie unice

Există anumite locuri în lume unde poți avea experiențe unice, unele dintre ele strâns legate de destinația în care te afli încât nu le regăsești nicăieri altundeva – cum ar fi o noapte petrecută într-un recif de corali, spre exemplu.

Alege fără ezitare acele activități care îți produc astfel de senzații, mai ales când te afli într-un travel mood de evadare din cotidian, și vei trăi experiențe unice, irepetabile, care îți vor defini vacanța. Sunt acele amintiri despre care vei povesti și nepoților și despre care îți va face plăcere să vorbești și peste ani și ani, și pe care le vei asocia pentru totdeauna cu plăcerea pe care ai resimțit-o intens. 

Abonează-te la newsletter ca să îți amintim periodic
că ai nevoie de o vacanță

Datele personale sunt folosite conform precizărilor din Politica de confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivaleaza cu acceptarea celor prezentate.