Acasa Travel Moods Activ Vacanță în Los Angeles: plaje, glamour și stele de cinema

Travel Mood Activ

Vacanță în Los Angeles: plaje, glamour și stele de cinema

Pentru prima oară în vacanță în Los Angeles, descoperă farmecul ținutului cu plaje însorite, dealuri line și sute de povești despre cinema.

Ajuns în vacanță în Los Angeles, nu te feri să respiri atmosfera încărcată de istorie a vechiului Hollywood în vreme ce explorezi un oraș fabulos, care a inspirat atâția oameni și care stă, în continuare, ca un miraj pentru cei care vor să cunoască gustul succesului.

Vizitează plajele boeme, avântă-te pe dealuri, savurează un cocktail într-un pub cu istorie, vezi locurile unde s-a născut cultura skater-ilor. Și nu uita să petreci timp în studiourile care au creat renumele acestei adevărate fabrici de vise.

Cum ajungi

O primă vacanță în Los Angeles se va dovedi extraordinară. Ca să ajungi aici, află despre liniile aeriene care te poartă peste mări și țări și alege varianta care îți este cel mai la îndemână.

Experiențe pentru travel mood activ în vacanță în Los Angeles

1. Primii pași la Hollywood

Prima vacanță în Los Angeles începe, fără doar și poate, cu gândul la Hollywood, locul unde magia, strălucirea și glamourul nu se demodează niciodată, ci devin și mai pregnante, odată cu trecerea timpului. Cel puțin cât literele care formează cuvântul rămân la locul lor, acolo, pe dealul devenit simbolul unei industrii care cucerește lumea într-un mod cinematografic!

Fă primii pași la Hollywood într-un tur care spune, pe scurt, povestea unor locuri faimoase și cinematografe istorice din iconicul cartier, cum ar fi El Capitan Theatre, unde au avut loc multe premiere Disney, Grauman's Egyptian Theatre, care a arătat publicului primul film în 1922, dar și Dolby Theatre, locul de desfășurare al ceremoniilor anuale de decernare a premiilor Oscar, și celebrul Grauman's Chinese Theatre, la care se adaugă Walk of Fame, aleea stelelor de cinema, sau Blossom Room, care a găzduit prima ceremonie Oscar în 1929.

2. În Los Angeles, pe bicicletă

Cum să vezi tot și să ajungi doar acolo unde contează decât într-un tur al însoritului oraș pe o bicicletă hibridă? Pornește în cea mai bună experiență de vizitare a Los Angeles-ului, cum titrau, la unison, USA Today, The Wall Street Journal și Los Angeles Times și explorează, timp de șase ore, tot ce-ți iese în cale, din West Hollywood, de pe celebra Route 66, și până la vestitele plaje Santa Monica, Venice și Marina del Ray, trecând prin cartierele ale căror nume, Beverly Hills și Bel-Air, te duc imediat cu gândul la vilele magnifice ale vedetelor de la Hollywood.

Ascultă poveștile de pe traseu, ia prânzul pe plaja Venice și vizitează Greystone Mansion, proprietatea pe care o recunoști imediat din cel puțin unul dintre filmele mari care s-au turnat aici.

pin icon

Citește și alte articole despre Los Angeles

3. Din casă în casă în vacanță în Los Angeles

O trecere rapidă cu bicicleta prin Beverly Hills și Bel-Air nu este, totuși, îndeajuns pentru a vedea cele mai multe dintre reședințele celebrităților de la Hollywood.

Nu ezita să mergi într-un tur, la pas, care-ți dezvăluie nu mai puțin de 40 de case ale starurilor, o ocazie unică de a intra în lumea privată a lui Keanu Reeves, Jackie Chan, Corteney Cox, Tobey Maguire, Nicolas Cage, Halle Berry sau Winona Ryder, dar și un bun prilej de a vedea propietățile ce au aparținut lui Elvis Presley, Gregory Peck, Frank Sinatra, Lucille Ball, Marilyn Monroe, Judy Garland și Humphrey Bogart, printre altele.

Desigur, nu ratezi nici Sunset Strip, cu barurile, restaurantele și cluburile sale renumite, și nici Rodeo Drive, cu magazinele sale de lux, preferate de vedete.

4. În soarele și briza plajelor Santa Monica și Venice

Urcă din nou pe o bicicletă electrică și aventurează-te, în stil californian, într-un  tur ce-ți oferă cam tot ce e mai important din Santa Monica și Venice, astfel încât să iei cu tine priveliștile încântătoare ale celebrelor plaje în timp ce te bucuri de cel mai plăcut soare și de cea mai reconfortantă briză de pe coasta Californiei, în vacanța din Los Angeles.

Nu contează dacă alegi sau nu să pedalezi, important e că treci în revistă locuri iconice, te pierzi pe străzi și canale faimoase și asculți istorioare ce te introduc în atmosfera vibrantă a plajelor.

5. Universal Studios Hollywood – mai mult decât mari studiouri

Intră în universul filmelor cu un bilet special, ce-ți asigură nu doar un simplu tur al celebrelor studiouri Universal, locul în care se produce o parte din magia transpusă pe marile și micile ecrane, ci și participarea la spectacolele și atracțiile parcului tematic Universal Studios Hollywood.

Doar așa, prin multă distracție și experiențe incredibile, pătrunzi în poveștile unor filme și seriale ca Shrek, Transformers, The Simpsons, Jurassic Park sau Revenge of the Mummy.

6. Pe platourile de filmare Warner Bros.

Este clar pentru oricine că, odată ce pot fi vizitate, studiourile Warner Bros. chiar trebuie vizitate, pentru a trăi experiențe autentice în spatele camerelor de filmare.

Vezi platourile unde s-au născut unele dintre cele mai cunoscute filme și seriale de televiziune, de la Argo, Batman și Gravity, până la Friends. Nu doar că explorezi iconicele studiouri, ci afli și amănunte despre procesul de creație a unei producții cinematografice sau TV, ce implică scenariul, casting-ul, filmarea, sunetul și post-producția, și vezi cum este folosită noua tehnologie pentru realizarea lor.

7. O plimbare în Hollywood Hills

De sus, din vârful dealurilor ce definesc geografia Hollywod-ului, vederile panoramice ale orașului L.A., cu zgârie-norii săi din centru, ce sfidează cerul, ale Hollywood-ului mereu strălucitor, ale Silver Lake sau ale văii San Fernando sunt suficiente pentru a înțelege de ce vacanța în Los Angeles este una cu totul specială.

Ca să te convingi, mergi într-o plimbare în Hollywood Hills pentru a vedea, din cel mai înalt punct, frumusețea unui oraș ce poate fi surprinsă dintr-o dată. Nici din acest cartier nu lipsesc casele celebrităților, așa că traseul îți oferă multe surprize și povești interesante, dar și ocazia de a ajunge la acele litere imense care, împreună, formează cuvântul H-O-L-L-Y-W-O-O-D, semn și simbol al orașului de pe coasta de vest a Americii, dar și la Griffith Park Observatory, din vârful muntelui cu același nume.

8. Los Angeles, doar pentru tine

În vacanța din Los Angeles ai multe variante de vizitare a orașului, dar un tur privat într-un jeep, doar pentru tine, îți aduce tot confortul în timp ce traversezi și afli istoria metropolei și a celor mai interesante părți ale celui de-al doilea cel mai mare oraș din State din punct de vedere al numărului de locuitori.

Din Los Angeles ajungi până în Venice Beach, mergi pe Walk of Fame, treci de Kodak Theatre și de Chinese Theatre, continui spre West Hollywood, pe Sunset Strip, apoi spre Beverly Hills, Bel-Air, Rodeo Drive și Santa Monica.

9. În căutarea Hollywood-ului de altădată

Prima vacanță în Los Angeles pare că nu se desprinde de Hollywood, fiindcă, ori de câte ori ai fi trecut pe aici până acum, glam-ul acestui loc fabulos te face să te întorci și să descoperi noi și noi povești incredibile.

De această dată, mergi spre seară într-un tur ghidat care te introduce în atmosfera Hollywood-ului de altădată, bifând puburile, barurile și restaurantele legendare ce vorbesc despre perioada de aur din cetatea filmului, cum ar fi cele frecventate în trecut de Charlie Chaplin, Marilyn Monroe sau chiar de Ernest Hemingway. Bea ceva și ia o gustare din mers în unul din locurile recunoscute pentru mâncarea stradală.

10. În zbor, cu elicopterul, în vacanță în Los Angeles

Încheie-ți vacanța în Los Angeles cu un zbor cu elicopterul ce-ți dezvăluie orașul noaptea, strălucind în luminile aprinse, o experiență absolut fantastică.

Sau alege un zbor cu elicopterul peste Malibu, pentru priveliștile fabuloase ale coastei Pacificului, văilor și munților din această zonă însorită din sudul Californiei.

Și dacă aceste experiențe te-au făcut să te visezi în vacanță în Los Angeles, te invităm să răsfoiesti și alte idei din zona de Experiențe si să consulți lista de Informații utile pentru a descoperi cum îți poți organiza cu furnizori de încredere, vacanța pe care ți-o dorești!

Citește și alte articole similare

Abonează-te la newsletter ca să îți amintim periodic
că ai nevoie de o vacanță

Datele personale sunt folosite conform precizărilor din Politica de confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivaleaza cu acceptarea celor prezentate.