Acasa Travel Moods Relaxare Vacanță în Zanzibar, arhipelagul mirodeniilor din Oceanul Indian

Travel Mood Relaxare

Vacanță în Zanzibar, arhipelagul mirodeniilor din Oceanul Indian

Odată ajuns în vacanță în Zanzibar, pe coasta de est a Africii, pășești într-un tărâm idilic în care cultura veche de milenii, condimentată de influențele colonizatorilor, se împletește cu frumusețea neatinsă a plajelor.

O vacanță în Zanzibar, pe coasta de est a Africii, te poartă într-un loc magic, modelat de legende cu sultani și prințese, cu neguțători de condimente și povești despre creaturile oceanului.

Descoperă Unguja, insula principală, care poartă în mod tradițional numele de Zanzibar, și oprește-te în Zanzibar Town, inima acesteia, unde se află străvechiul Stone Town, un loc în care istoria încă pulsează pe fiecare alee unde arhitectura indo-arabă te îndeamnă la visare.

Apoi mergi spre Pemba, ca să afli cum trăiesc și astăzi fermierii din satele liniștite, în care viața se scurge lin, între recolte și partidele de pescuit.

Pe plajă în vacanță în Zanzibar

Experimentează viața la tropice într-o vacanță în Zanzibar, pentru a-i surprinde farmecul irezistibil. Și ce ar fi o astfel de vacanță fără să te bucuri de plajele superbe, întinse și cu nisip alb?

Înainte de a-ți programa orele de relaxare la ocean, trebuie să știi că aici fluxul și refluxul dictează activitățile.

Dacă vrei să înoți cât e ziua de lungă, cel mai comod este să mergi în nord, la Nungwi Beach, unde apele sunt liniștite și unde e și locul perfect pentru kitesurfing, un sport din ce în ce mai popular aici.

Tot în zonă ai parte și de scufundări de înaltă clasă, căci atolul Mnemba, unde întâlnești delfini și broaște țestoase, te întâmpină cu cele mai clare și mai plăcute ape.

În nord-vest, pe Kendwa Beach, se poate înota doar în anumite momente ale zilei datorită refluxului, iar în restul timpului poți admira oceanul întins în fața ta și localnicii care culeg fructe de mare din nisipul proaspăt descoperit de ape, de la multele terase ale barurilor și restaurantelor de pe plajă.

Și tot aici găsești, lună de lună, petrecerea Full Moon, care sărbătorește luna plină, un prilej să te bucuri laolaltă cu localnicii și cu alți turiști de un stil de viață încă guvernat de fenomenele naturale.

În nord-est, în Kiwengwa Beach, descoperi Mica Italie din Zanzibar, pentru că hotelurile de aici sunt deținute de italieni, și te relaxezi în voie, căci plaja întinsă este renumită pentru liniștea ei.

Iar în est ajungi în Bwejuu Beach, una dintre cele mai frumoase plaje ale lumii, conform topului CN Traveller. Aici e sigur să înoți și pe întinderea albă și strălucitoare de 12 mile, ocupată mai degrabă de localnici decât de turiști, ai parte de umbră naturală și de imaginea pescarilor sau a femeilor care adună alge.

Dacă mergi în zona de sud, nu ocoli Kizimkazi unde, deși refluxul este puternic și nu se poate înota în ocean în timpul lui, ai parte de serenitatea unui loc mai puțin turistic, savurezi imaginea delfinilor jucăuși și poți oricând să vizitezi, în apropiere, pădurea Jozani, unde trăiesc maimuțele Colobus.

De ce să îți faci o vacanță în Zanzibar?

Dincolo de frumusețea atât de specială a insulelor și a oceanului care le înconjoară, dincolo de biodiversitatea fascinantă și de strălucirea multelor plaje, Zanzibar este o destinație sigură.

În plus, nu ai nevoie de o viză. Pentru a sta mai puțin de 90 de zile în Tanzania, îți este suficient un pașaport standard.

Și nici nu trebuie să te vaccinezi! Asta dacă nu cumva vii spre Tanzania dintr-o zonă cu risc de transmitere a febrei galbene.

Fusul orar este același ca și în România, deci nu vei avea probleme de jet lag, ceea ce este, iarăși, un avantaj.

Iar dacă decizi să îți petreci o vacanță în Zanzibar, nu ignora posibilitatea de a combina un safari pe continent, în Kenya și Tanzania, cu un sejur relaxant pe plajă, pe insule.

Și ceea ce nu multă lume știe, Zanzibar este una dintre cele mai accesibile destinații exotice, având in vedere că zborul cu Fly Dubai este la un tarif de aproximativ 600 eur iar tarifele la hotelurile de 4*, cu rating de minim 8 pe Booking.com, încep de la 70 eur/ noapte/ cameră (la care se pot aplica reduceri Early Booking sau Last Minute).

De altfel, Zanzibar a devenit în ultima vreme o destinație tentantă pentru români, populară printre clienții turoperatorului german DERTOUR, care organizează sejururi aici.

Ce să faci în vacanță în Zanzibar?

Un sejur în insule nu e lipsit de atracții și activități interesante.

Alege un tur istoric de trei ore pentru a descoperi Stone Town, cu piața de sclavi, palatul sultanului, piața centrală și casa în care s-a născut Freddie Mercury.

Sau fă un tur al mirodeniilor, explorând fermele de plante aromatice din apropiere de Stone Town, ca să vezi cum cresc cuișoarele, ylang-ylang-ul, cacaua sau arbuștii de henna.

Și de ce nu ai încerca un tur cultural, care te poartă într-un sat tradițional unde participi la un atelier de construire a velierelor?

De neratat ar trebui să fie și un tur al pădurii Jozani, în căutarea maimuțelor; dar și un safari pe insule și în ocean, în aria protejată Minai Bay (traversând insule, lagune, mangrove, recife de corali, și încheindu-se cu snorkeling și observarea delfinilor, în timpul unui prânz delicios și proaspăt cu fructe de mare).

Și o excursie de o zi pentru snorkeling, în atolul Mnemba, cu un velier privat, te face să privești cu ochi uimiți lumea subacvatică pe care o adăpostește oceanul.

Și nu uita să faci o vizită la The Rock, o emblemă a insulei – restaurantul din mijlocul oceanului te așteaptă.

Orice ai alege, nu strică să știi că toate aceste activități se numără printre propunerile turoperatorului german DERTOUR.

pin icon

Citește și alte articole despre Zanzibar

Unde stai?

Sunt o mulțime de opțiuni de cazare notabile în Zanzibar, despre care îți povestim pe larg aici, dar dacă vrei să îți faci o idee, Dream of Zanzibar este un resort excelent de cinci stele, cu un raport calitate preț excelent (unul dintre cele mai avantajoase hoteluri de cinci stele), unde găsești nouă restaurante și baruri și ai parte de o mulțime de activități interesante, de la scufundări în recif la înot cu delfinii.

Iar în nord, în Nungwi, acolo unde fluxul și refluxul nu sunt pronunțate, găsești Hideaway of Nungwi, 5* superior, un paradis tropical rafinat, cu grădini, piscine, ape albastre și de un lux discret.

Iar dacă povestim despre cazare, trebuie să știi că poți beneficia de pachete de cazare cu early booking, pe care le poți achiziționa de la agențiile acreditate DERTOUR în România.

Pentru sejururile de iarnă primești 10% reducere dacă îți rezervi un sejur până la 30 octombrie pentru perioadele 1 noiembrie – 26 decembrie sau 7 ianuarie – 30 aprilie.

Iar pentru perioada de vară, oferta early booking vine odată cu achiziționarea unui sejur până la 30 aprilie pentru perioada 1 mai – 31 august.

Climă și alte informații utile:

Când îți plănuiești o vacanță în Zanzibar, nu uita că mergi spre o țară tropicală. Aici e mereu cald – media zilelor este de 28 de grade, iar cea a nopților coboară foarte puțin, până la 24 de grade.

Pentru că există două sezoane, unul ploios și unul uscat, sunt mai multe perioade optime pentru călătorie.

Pornește în vacanță între iunie și octombrie sau între decembrie și februarie.

Dacă ești pasionat de diving, cel mai bun timp pentru asta e în luna martie.

Iar dacă ești în căutare de tarife avantajoase, programează-ți sejurul în mai.

Apoi, ține minte că moneda locală este shilling-ul tanzanian, dar dolarul american este acceptat peste tot. Însă bancomate găsești doar în Stone Town, deci ai grijă să ai cash la tine. Altfel, în Zanzibar prizele au trei pini, pe tiparul britanic, deci un adaptor ți-ar fi de ajutor.

Și, tot după standardul britanic, în țară se conduce pe partea stângă a drumului și volanul autoturismelor e pe partea dreaptă. Drum bun!

Pentru mai multe detalii și oferte concrete de preț puteți contacta agenția de turism Aerocenter, agenție acreditată de turoperatorul DERTOUR în România.

Citește și alte articole similare

Abonează-te la newsletter ca să îți amintim periodic
că ai nevoie de o vacanță

Datele personale sunt folosite conform precizărilor din Politica de confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivaleaza cu acceptarea celor prezentate.