Acasa Travel Moods Evadare 7 motive să îți dorești o vacanță în Corfu alături de cei mici

Travel Mood Evadare

7 motive să îți dorești o vacanță în Corfu alături de cei mici

O vacanță în Corfu împreună cu familia este întotdeauna o idee bună. Destinația aceasta care are de toate, de la peisaje virgine care îți taie răsuflarea la o tradiție culturală ce se așterne în spate până la zorii Greciei antice, și de la temperaturi blânde și zile însorite pe aproape tot parcursul anului și până la oferte de cazare dintre cele mai atrăgătoare, te așteaptă să îi descoperi fiecare val și fiecare colț de insulă, cu chiparoși, creste de stâncă și sate pitorești licărind dintre măslini.

1. Jocuri, apă și parcuri acvatice

Vacanța în Corfu cu copiii este un bun prilej pentru momente de distracție excepționale, iar locul cel mai potrivit pentru a combina aventura și bucuria de a aluneca pe apă și de a stropi totul în jur, în timp ce soarele strălucește prietenos, este să mergeți la unul dintre parcurile acvatice de pe insulă.

Alegeți o excursie la Aqualand, unul dintre cele mai cool parcuri acvatice pe care le puteți încerca în vacanța din Grecia.

Situat în inima insulei, în mijlocul unei păduri înverzite, parcul acvatic este un paradis de voie bună atât pentru copii, cât și pentru adulți. O mulțime de jocuri acvatice, peste 36 de tobogane și alte structuri pe care alunecați pe apă, 15 piscine de aventuri, jacuzzi și locuri de relaxare vă așteaptă cu porțile deschise.

Împărțit pe zone de vârstă, astfel încât fiecare să se bucure de o porție zdravănă de distracție, atracțiile pornesc de la piscina imensă, cu apă puțin adâncă și jocuri pentru cei mai mici, trec prin zona piscinei cu valuri, a râului leneș și a toboganelor ce coboară în forme și unghiuri diferite, până la zona preferată pentru jocurile extreme, cum sunt toboganele kamikaze, toboganele gemene, foarte abrupte, pe care puteți face întreceri, și multe altele.

Desigur, în frumosul sejur în Corfu puteți încerca și atracțiile oferite de Sidari Waterpark, situat în nordul insulei, la doi pași de plajă.

2. Plaje superbe, mângâiate de soare

Glyfada și Pelekas

Frumusețea plajelor de pe coastele insulei Corfu, accentuată de plantațiile de măslini, de chiparoșii, anemonele și orhideele presărate pe versanți, este aproape suficientă pentru a merge în vacanță în Grecia.

Dar când se întâmplă ca două plaje superbe, cum sunt Glyfada și Pelekas de pe coasta de vest, să fie foarte aproape de Pelekas, un oraș fermecător, ce scrutează, din înălțimea coastei, apele mării, atunci o escapadă până aici este cu atât mai câștigată. Nisipul plajelor, ce strălucește într-un soare mitologic, apele albastre și pure, ce aduc bucurii nemăsurate copiilor, împreună cu restaurantele și tavernele excelente, facilitățile de cazare din Pelekas și serviciile de transport către cele două plaje fac din această zonă un loc favorit pentru a începe un sejur în Grecia de neuitat.

Agios Gordios

Frumoasa plajă de pe coasta de vest, acolo unde coboară păduri de măslini, ce se întind pe versanți de munte spectaculoși, atrage familiile cu copii venite în vacanță în Corfu. Apele mării, perfecte pentru diferite jocuri și sporturi de apă, dar și pentru canoe, hidrobiciclete și scufundări, restaurantele și micul loc de joacă din idilicul sat fac din Agios Gordios o plajă atractivă pentru relaxare și distracție pentru întreaga familie.

Sidari

O plajă excelentă, la marginea căreia se întinde un resort foarte prietenos cu familiile ce-și doresc un sejur în Grecia din care să nu le lipsească nimic. Distracție, jocuri de apă, baruri și restaurante atractive completează atracțiile naturale.

Paleokastritsa

Situată într-un golf superb, cu versanți de munte plini de verdeață, plaja este o destinație populară printre familiile ce caută un loc spectaculos pentru a se bucura de soare și de multiple activități de plajă în vacanța din Corfu.

3. Tururi cu barca de-a lungul coastelor însorite

Explorați coasta de nord a insulei într-o croazieră la bordul unei ambarcațiuni cu vele și oferiți-le copiilor o experiență unică în vacanța din Grecia.

Golfuri și plaje izolate, de o frumusețe aparte, ape de cristal, în care înotați ca într-un acvariu plin de pești colorați, sate ce se înșiruie pe versanți împăduriți, țărmurile Albaniei și o imagine unică a orașului Corfu așteaptă să fie descoperite și admirate.

Mai mult, puteți alege o croazieră cu o barcă de viteză, pentru o experiență alertă pe mare, în care descoperiți plajele ce se întind pe coasta însorită a insulei. 

pin icon

Citește și alte articole despre Corfu

4. Distracție într-o aventură ecvestră

Și dacă tot sunteți în vacanță în Corfu, de ce să nu încercați noi experiențe și să le oferiți copiilor bucuria de a călări? Nu este nici o problemă dacă nu au călărit până acum, fiindcă pot învăța să urce în șa și să pornească în tururi special concepute pentru începătorii de vârste mici.

De ce să nu-i însoțiți chiar și voi călare, pe trasee ce vă poartă în zone splendide ale insulei, nedescoperite încă?

5. Spre insula Vidos

Croaziera spre insula Vidos din apropiere pornește din vechiul port din orașul Corfu, o bună ocazie în vacanța din Grecia pentru a vizita și această zonă veche a orașului de pe coastă, cu clădirile și monumentele sale de o aparte frumusețe străveche.

Însă, odată ce ajungeți pe insula Vidos, descoperiți un tărâm învăluit în istorie și mitologie. Ruinele închisorii construite în secolele trecute, legată prin tuneluri de vechea fortăreață din Corfu, mausoleul sârbesc, pădurile dense și frumoasele plaje vă așteaptă și vă fascinează, în timp ce le aflați poveștile și le priviți minunile.

6. Cursuri de windsurfing, spre bucuria copiilor

Vacanța în Corfu cu familia este, printre multe altele, o bună ocazie de a le oferi copiilor posibilitatea să practice windsurfing.

Și dacă acest lucru se întâmplă pe o plajă superbă din nordul insulei, recunoscută pentru apele sale calme și cristaline, cum este plaja Avlaki, unde se află o școală ce oferă cursuri de windsurfing, atunci de ce să nu lăsați copiii să se bucure de o experiență nouă, în timp ce voi vă relaxați pe nisipul fierbinte?

7. O excursie spre insulele Diapontia

Nu mai puțin de unsprezece mici insule formează paradisul numit Diapontia, în Marea Ionică, fiecare cu frumusețea și particularitățile sale fermecătoare.

Așa că nu ratați ocazia și mergeți într-o excursie spre una dintre cele mai populare destinații în care puteți să ajungeți în vacanța din Corfu, și descoperiți de ce aceste insule atrag și încântă turiști de pretutindeni.

Și dacă aceste experiențe te-au făcut să te visezi în vacanță în Corfu împreună cu familia, te invităm să consulți oferte disponibile de cazare pentru această destinație. Cu siguranță vei gasi ceva pe placul tău!

Citește și alte articole similare

Abonează-te la newsletter ca să îți amintim periodic
că ai nevoie de o vacanță

Datele personale sunt folosite conform precizărilor din Politica de confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivaleaza cu acceptarea celor prezentate.