Acasa Travel Moods Activ Top 10 tururi în care vezi principalele atracții turistice din Berlin

Travel Mood Activ

Top 10 tururi în care vezi principalele atracții turistice din Berlin

O primă excursie te îndeamnă să explorezi principalele atracții turistice din Berlin, un oraș entuziast și vibrant care poartă încă cicatrici adânci, pe care le-a încorporat în farmecul său greu de descris în vorbe. Trebuie să ajungi aici ca să trăiești atmosfera contradictorie a unei capitale impresionante.

Berlinul nu este un oraș pretențios, însă farmecul său, ce rezidă în atât de multe atracții turistice, în cultura vibrantă, în arhitectura impresionantă, în spațiile creative ale suburbiilor, în petrecerile fabuloase, dar mai ales în felul în care oamenii prețuiesc viața, te acaparează într-un mod cu totul special de cum ajungi aici.

Istoria tumultoasă a capitalei Germaniei, marcată de nașterea nazismului și de genocidul care i-a urmat, devastată de bombardamentele aliaților în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial și divizată de zidul care a distrus vieți și destine, pentru ca, mai apoi, să fie reunificată, pentru a deveni unul dintre cele mai efervescente centre creative din lume, și-a lăsat amprenta asupra orașului.

Pentru a experimenta unicitatea acestei metropole multiculturale imense, pentru a descoperi și uni fragmentele care îi definesc spiritul, ai nevoie doar de cele mai bune tururi de vizitare.

Cum ajungi:

Nu este deloc complicat să ajungi în Berlin, când există atât de multe zboruri directe sau cu escală. Desigur, cele mai bune oferte la biletele de avion sunt cele ale companiilor low cost Ryanair și Wizz Air, care practică prețuri mici.

În ceea ce privește transferul de la aeroport în oraș, trebuie să știi că transportul public din capitala Germaniei este foarte bine pus la punct, și îți recomandăm să consulți pagina oficială a aeroporturilor din Berlin pentru a vedea ce variante de călătorie ai la dispoziție.

Pentru mai multă comoditate, poți opta și pentru rezervarea unui transfer direct în oraș, pus la dispoziție de o companie de specialitate.

Pentru vizitare, îți recomandăm să achiziționezi un card special, care îți oferă transport public gratuit în anumite zone și reduceri substanțiale la principalele atracții turistice din Berlin.

Experiențe pentru travel mood activ în Berlin

1. Descoperă principalele atracții turistice din Berlin

Ajuns pentru prima dată în Berlin, nu poți rămâne un simplu trecător. Orașul este seducător și așteaptă să-l colinzi. Pentru început, o trecere în revistă a principalelor atracții turistice se impune.

Iar un tur cu un ghid local este cea mai bună alegere, fiindcă este cel mai simplu mod de a intra în contact cu istoria specială a capitalei Germaniei. Doar așa te asiguri că nu ratezi nimic din ceea ce e important, ai acces la informații de la un cunoscător și șansa să ajungi și în locuri ascunse, de care afli greu altfel.

Totul pornește de la Noua Sinagogă, un simbol important al culturii evreiești. De aici te îndrepți spre Tränenpalast, locul de graniță între Berlinul de Est și Berlinul de Vest, unde cei din vest, veniți în vizită, își luau la revedere, în lacrimi, de la rudele și prietenii din est, cărora le era interzis accesul în partea occidentală. Din acest motiv poartă numele de Palatul Lacrimilor.

Urmează Reichstag-ul, unde admiri frumoasa arhitectură a clădirii Parlamentului, și Poarta Brandenburg, memorialul Holocaustului, Potsdamer Platz. Nu ratezi iconicul Checkpoint Charlie, creat după ridicarea zidului Berlinului, Gendarmenmarkt, o superbă piață neoclasică, și nici Bebelplatz, unul dintre locurile în care s-au desfășurat ceremoniile naziste de ardere a cărților, din 10 mai 1933.

2. Berlin, orașul muzeelor

În Berlin găsești peste o sută de muzee, atracții turistice în sine, ce adăpostesc un patrimoniu cultural imens. Miile de exponate din domeniul artei, istoriei și arhitecturii te fac să-ți dorești mai mult timp pentru a le admira pe toate. Cu siguranță o zi nu este suficientă, iar o prioritizare este mai mult decât necesară.

De aceea, cea mai bună variantă pentru a vizita cât mai multe dintre ele este să achiziționezi un bilet de acces valabil pentru trei zile consecutive, care-ți asigură intrarea la peste treizeci de muzee și expoziții diferite.

Creează-ți propriul itinerariu și alege ceea ce te pasionează, însă nu rata Ansamblul Museumsinsel, inclus în patrimoniul UNESCO. Nu mai puțin de cinci muzee impresionante, Altes Museum, Pergamon Museum, Neues Museum, Bode-Museum și Alte Nationalgalerie se află pe insulă, unde ai ocazia să admiri unele dintre cele mai valoroase exponate din lume, cum ar fi bustul lui Nefertiti, altarul din Pergam sau Pergamon și poarta zeiței Ishtar a Babilonului.

pin icon

Citește și alte articole despre Berlin

3. O incursiune în istoria celui de-al Treilea Reich

Nu trebuie să fii neapărat pasionat de istorie pentru a te alătura unui tur care-ți dezvălui partea întunecată a Germaniei naziste din perioada 1933 - 1945. Identifică locurile care simbolizau puterea celui de-al Treilea Reich, care nu trebuie ignorate, mai ales în efortul colectiv de a nu uita atrocitățile trecutului, astfel încât să nu mai fie posibile niciodată.

Alături de un istoric, ajungi la ruinele gării Anhalter Bahnhof, care a fost folosită între anii 1941 și 1945 pentru deportarea masivă a evreilor din Berlin în lagărele de concentrare. Apoi vezi fostele sedii ale SS-ului și Gestapo-ului și te oprești la Reichstag, clădirea Parlamentului, locul în care naziștii au venit la putere în anul 1933.

4. O vizită privată în cartierul evreiesc

Cartierul evreiesc se numără printre cele mai importante atracții turistice din Berlin. Nu ezita să decoperi bogata moștenire culturală a comunității evreiești, ajunsă în oraș încă din secoul XVII. Mergi într-un tur privat, pentru a te bucura de toată atenția propriului ghid, alături de care te îndrepți spre zonele emblematice din cartier.

Nu lipsesc poveștile și amănuntele interesante despre istoria evreilor din Berlin, în timp ce vizitezi vechiul cimitir evreiesc, Noua Sinagogă sau Muzeul Otto Weidt, un atelier unde muncitorii evrei orbi și surzi și-au găsit protecție în timpul perioadei naziste, pentru a enumera doar câteva dintre obiectivele grăitoare pe care le vizitezi.

5. În cercul puterii

Pornește într-un tur al puterii, care începe cu clădirile guvernamentale situate de-a lungul râului Spree, continuă cu accesul în Reichstag și se termină cu vizitarea Memorialului Zidului Berlinului.

Doar așa ai șansa să vezi atât vechile, cât și modernele clădiri guvernamentale, inclusiv sediul Cancelariei Federale, înainte de a intra în clădirea Parlamentului. Ai acces în camera plenară și afli o serie de informații despre istoria și arhitectura impunătoare a edificiului, în timp ce, de pe terasa acoperișului de sub imensa cupolă de sticlă, te bucuri te priveliștile panoramice ale orașului.

6. Lagărul terorii – Sachsenhausen

Deși nu se înscrie în sfera unor atracții turistice comune, lagărul de concentrare Sachsenhausen, transformat în memorial, ne împiedică să uităm teroarea la care au fost supuși deținuții politici, prizonierii de război și populația evreiască în timpul nazismului. Mergi într-un tur pentru a vedea cu ochii tăi clădirile de tristă amintire ale lagărului de exterminare, ca să înțelegi mai bine crimele comise.

O scurtă călătorie cu trenul din Berlin te aduce în tabăra de concentrare, unde vizitezi locurile în care erau antrenate trupele SS, turnul A, în care erau înregistrați deținuții, apoi barăcile evreilor, zonele în care aveau loc execuțiile, camera de gazare, crematoriul, infirmeria și multe altele. Află de la expertul care te însoțește istoria înspăimântătoarea a lagărului și modul în care a fost folosit de sovietici după cel de-Al Doilea Război Mondial.

7. În suburbii, printre subculturi

Locul de naștere al mișcărilor contraculturale pentru care Berlinul este atât de renumit se află în suburbii, unde ajungi într-un tur care te introduce în diversitatea artistică și etnică a orașului. Descoperă cartierele Friedrichshain, Prenzlauer Berg, Kreuzberg și Mitte și intră în contact cu diferitele subculturi, atât de importante pentru definirea spiritului berlinez.

Ferme urbane, grădini create în spații abandonate, galerii de artă alternative, piețe organice, cultura gastronomică, în rândul căreia se distinge bucătăria turcească, terasele celor mai vechi berării, străzile emblematice pentru arta stradală, locurile de naștere ale unor mișcări de protest celebre și scena muzicală underground, fie că vorbim de punk sau de cea electronică, toate conviețuiesc în spațiul unic al suburbiilor.

8. Pe râu, în seara berlineză

Un mod excelent și în același timp diferit de a vedea principalele atracții turistice din Berlin este să mergi într-o croazieră pe râul Spree, când seara berlineză îți dezvăluie orașul într-o lumină cu totul specială.

Treci pe sub nu mai puțin de patruzeci de poduri ce unesc malurile pe care se află clădiri emblematice, în timp ce eterna curgere a râului te conectează atât cu Berlinul istoric, cât și cu partea sa modernă. Catedrala, palatul Bellevue sau palatul Charlottenburg sunt doar câteva dintre obiectivele pe care le admiri.

9. Încearcă o aventură culinară pe bicicletă

Turul culinar pe două roți începe spre seară, de la celebrul turn TV din Alexanderplatz, unde te întâlnești cu ghidul expert care te conduce în animatul cartier Prenzlauer Berg. Căci de ce să nu îmbini plăcerea de a pedala într-un oraș recunoscut pentru diversitatea sa gastronomică cu plăcerea de a mânca?

Străbați străzi și parcuri interesante, faci opriri la principalele puncte de interes de pe traseu și intri în trei restaurante diferite, pentru a te bucura de gustul desăvârșit al preparatelor culinare, pe care le savurezi intens. Desigur, nu lipsesc mostrele din gastronomia turcească sau din Orientul Mijlociu. La final, ai ocazia să admiri un apus de soare ca nici un altul, de pe podul Oberbaum.

10. Berlinul altfel

Acum, că ai bifat principalele atracții turistice ale Berlinului, este momentul să experimentezi un altfel de tur, dintr-o serie mai mare, care promite alt gen de experiențe, cu totul diferite. Însoțit de un localnic, mergi în căutarea sufletului Berlinului, pentru a înțelege de ce este este considerat unul dintre cele mai cool orașe din Europa, în care și-au găsit rezidența, de-a lungul timpului, unii dintre cei mai mari artiști și muzicieni ai lumii.

Descoperă locurile hip din oraș, unde se manifestă cele mai autentice vibe-uri alternative, în timp ce colinzi străzile ce definesc valul creativ din capitala Germaniei.

Citește și alte articole similare

Abonează-te la newsletter ca să îți amintim periodic
că ai nevoie de o vacanță

Datele personale sunt folosite conform precizărilor din Politica de confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivaleaza cu acceptarea celor prezentate.