Acasa Travel Moods Evadare Vacanța la Rio de Janeiro, unde orașul și natura conviețuiesc

Travel Mood Evadare

Vacanța la Rio de Janeiro, unde orașul și natura conviețuiesc

Alege o vacanță la Rio de Janeiro când vrei să evadezi din cotidian, când îți dorești să ajungi într-un loc în care atmosfea citadină include armonios natura și nu trăiește în opoziție cu ea. Și urmează-ne recomandările pentru experiențe ce îți dezvăluie ritmul interior al metropolei.

Într-o vacanță la Rio de Janeiro, descoperă orașul într-un travel mood de evadare, adică alege să mergi pe cărările mai puțin bătute și să cunoști savoarea autentică a locului, mai degrabă decât atracțiile turistice clasice.

Sărbătorește cu localnicii o seară de samba sau alătură-te lor pe un mare stadion, străbate orașul în goana bicicletei sau cufundă-te în pădurea urbană, minunează-te de dimensiunile și diversitatea metropolei braziliene.

Experiențe pentru travel mood evadare în vacanță la Rio de Janeiro

1. Prin Rio, pe bicicletă

Într-o vacanță la Rio de Janeiro, orașul poate fi descoperit în multe feluri, iar un tur pe bicicletă este una dintre cele mai bune variante, mai ales dacă ți-ai propus să trăiești experiențe inedite, prin care să te desprinzi de marele grup al turiștilor clasici.

Fie că alegi să pedalezi doar prin oraș, în jurul obiectivelor turistice faimoase, sau pe drumuri ce te poartă către plaje și lagune superbe, sau prin incredibila pădure urbană Tijuca, un tur pe bicicletă este mereu o experiență de nostimă și aventuroasă, care te face să simți orașul la maximum.

Lasă-te purtat într-o aventură dinamică, pe două roți, și alege un tur care îți dă o viziune de ansamblu asupra diversității atracțiilor din Rio! 

2. Vizitează muzeul CCBB din Rio de Janeiro

Centro Cultural Banco do Brasil (CCBB) este un loc pe care trebuie să-l ai în vedere într-o vacanță la Rio de Janeiro dacă ești un iubitor de artă, mai ales că se numără printre primele o sută cele mai vizitate muzee ale lumii.

Arta și cultura din Rio nu puteau fi reprezentate mai bine de alt spațiu decât de frumoasa clădire Art Deco ce găzduiește muzeul, unde găsești, pe lângă sălile expoziționale, în care accesul este liber, trei teatre, o librărie, o cafenea, o ceainărie și un cinematograf.

Vizitează galeriile de artă și petrece-ți timpul aici într-un mod cât mai plăcut!

pin icon

Citește și alte articole despre Rio de Janeiro

3. O cină în casa unui localnic

Dacă vrei să ai parte de o experiență culinară aparte, în care să te bucuri de gustul preparatelor tradiționale în spațiul primitor al unei locuințe din Rio, atunci o cină acasă la un localnic este cea mai bună alegere. Cultura gastronomică locală este fascinantă, iar gazda ta, pe lângă faptul că este pasionată de călătorii prin lume, este și iubitoare a mâncărurilor savuroase.

În plus, îi place foarte mult să gătească, ceea ce nu poate decât să te bucure. Un aperitiv, felul principal și un desert îți garantează o seară memorabilă, în care poveștile orașului și ale lumii se derulează într-o atmosferă relaxată, de bună dispoziție.

Deși la această cină îți aduci propria băutură, dacă dorești, un shot de cachaça este din partea casei.

4. În pași de samba, ca un localnic

Noaptea braziliană răsună în ritmuri frenetice de samba. O petrecere de neuitat, într-un club underground, are loc chiar în momentul în care te afli în vacanță la Rio de Janeiro. Și de ce să nu participi și să simți din plin muzica ce modelează sufletul orașului?

Alege să trăiești această experiență dansantă alături de un localnic, care te învață primii pași de samba și te poartă în inima unui frumos cartier colonial, acolo unde are loc evenimentul.

Totodată, străzile pe care le colindați împreună sunt pline de standuri cu mâncare delicioasă, astfel încât nu doar că descoperi părți ale orașului în care nu ai fi călcat altfel, ci te bucuri și de comorile culinare de pe drum.

Odată ajunși, petrecerea poate să înceapă. Pierde-te printre localnici, trăiește din plin pasiunea lor pentru muzică și lasă-ți energia să zburde în pași de samba.

5. Învață să gătești în stil brazilian

Faimoasele tocane braziliene, alături de multe alte feluri delicioase, îți hrănesc din plin vacanța la Rio de Janeiro. Dar, cum se întâmplă mai tot timpul, odată ce pofta e satisfăcută, o nouă poftă îi ia locul, de data aceasta cea de cunoaștere. Mergi la un curs de gătit și află secretele din spatele preparatelor și cocktail-urilor tradiționale braziliene.

Învață să mixezi nuca de cocos cu fructele de mare într-o combinație neobișnuită sau cum se pregătește moqueca, un fel interesant pe bază de pește. Răcorește-te cu o caipirinha delicioasă, făcută chiar de tine! Sau alege să faci feijoada, gustoasa tocăniță de carne și fasole neagră.

6. Descoperă impresionanta artă stradală a orașului

Arta stradală face parte din cultura orașului, iar un tur alături de un localnic, care-ți dezvăluie cele mai frumoase mostre de artă urbană din Rio, se dovedește a fi o experiență cu adevărat specială.

Începi în forță, fiindcă prima oprire este la scările lui Selaron, artistul chilian care a reușit să transfrome cele patru sute de trepte din cartierul Lapa, aflate în paragină, într-o operă de artă inedită, acoperindu-le cu un mozaic colorat adus din toată lumea.

Urmează Praça Mauá, o piață de unde începe zona portului și unde se află două muzee importante, Muzeul de Artă din Rio și Museum of Tomorrow.

De aici încolo, bulevardul olimpic îți deschide drumul spre câteva opere de artă stradală superbe, cum ar fi muralul Las Etnias, a căui dimensiune impresionantă, de peste 3.000 de metri pătrați, i-a câștigat un loc în Cartea Recordurilor.

La final, ajungi în Pedra do Sal, un fost sat de sclavi, astăzi un punct de reper pentru iubitorii muzicii samba și choro.

7. Pe ape, de-a lungul plajelor din Rio

Diversifică-ți vacanța la Rio de Janeiro și navighează la bordul unui bărci pe apele ce definesc marginile orașului. Un căpitan experimentat te va conduce în viteză într-o croazieră în Golful Guanabara și de-a lungul celebrelor plaje Copacabana și Ipanema.

Nu ai decât să te relaxezi și să te bucuri de călătorie. O baie în larg este oricând binevenită, iar accesul la Rio Yacht Club, garantat!

8. Un meci de fotbal de neuitat

Fotbalul brazilian este cunoscut în toată lumea, mai ales prin intermediul marilor jucători care au ales să joace la cluburile de renume din Europa, iar pasiunea pentru fotbal a brazilienilor este legendară, căci imaginile cu o Maracana, de exemplu, plină ochi, ce adună spre 80.000 de spectatori devotați, nu-ți sunt străine.
O vacanță la Rio de Janeiro îți oferă oportunitatea de a merge, alături de un localnic, la un meci de fotbal din campionatul brazilian ce are loc pe unul dintre stadioanele faimoase ale orașului.

Meciuri sunt tot anul, așa că trebuie doar să vezi cine și când joacă în Rio în perioada în care te afli aici. Experiența este una fascinantă, cu atât mai mult cu cât acum este trăită live, iar sentimentul pe care-l încerci este atât de puternic încât te lași pradă cu totul atmosferei fulminante din stadion, în timp ce spectacolul din teren este simțit, cântat și încurajat de zecile de mii de fani cărora li te alături din tribune.

9. O drumeție la cascada Horto

În inima pădurii urbane Tijuca, la capătul unei drumeții de vis în mijlocul naturii, pe un traseu de dificultate moderată, nu mai lung de 15 minute din Botafogo, se află cascada Horto, una dintre cele mai frumoase cascade din Rio.

Caută să mergi să o vezi, fiindcă în momentul în care ajungi la piscina naturală și clară în care își lasă apele să cadă, în vuiete, de la o înălțime de 20 de metri, simți că spectacolul natural este desăvârșit. Nu te împiedică nimeni să faci o baie, însă și doar simplul fapt de a sta să-i admiri frumusețea e o frumusețe în sine.

10. Churrascaria, sau o experiență despre cât de mult poți mânca

Într-o vacanță la Rio de Janeiro, o experiență culinară la o churrascaria, adică la un restaurant specific brazilian, bazat pe carne de toate felurile făcută la grătar, este echivalentă, pentru orice gurmand, cu descoperirea raiului fripturilor.

Fiindcă într-un astfel de restaurant all-you-can-eat (rodizio), poți mânca, la un preț fix, cât de mult poți. Știm că sună foarte tentant și că limitele devin neclare când dai de gustul ademenitor al cărnii preparate la grătar, însă îndemnul nostru este la moderație!

Daca ți-am trezit apetitul pentru astfel de vacanțe te invităm să descoperi si alte idei din colecția Călătorește prin lume.

Citește și alte articole similare

Abonează-te la newsletter ca să îți amintim periodic
că ai nevoie de o vacanță

Datele personale sunt folosite conform precizărilor din Politica de confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivaleaza cu acceptarea celor prezentate.